Knapp seger för Västerås

HOCKEY

Daniel Sperrle storspelade

Efter tre raka bortaförluster kom ett trendbrott för Västerås – och det kan man tacka Daniel Sperrle för.

Målvakten storspelade i slutskedet och såg till att det blev en 2-1-seger mot Borås.

– Det är alltid skönt att stå i vägen i slutet, säger Sperrle.

Foto: Daniel Sperrle, här i Brynäs.

Västerås sköt 1-0 genom Jason Walters redan i den första perioden borta mot Borås och utökade sedan till 2-0 genom Markus Ljungh med bara fem minuter kvar att spela.

Västerås, som var det bättre laget sett över hela matchen, fick dock se sin till synes säkra seger förvandlas till en nervpärs.

Bara 15 sekunder efter det andra målet reducerade Borås och inledde en intensiv kvitteringsjakt, men Daniel Sperrle i gästernas målbur storspelade.

Bland annat så avvärjde han ett friläge och lyckades reda ut några täta situationer precis framför mål.

– De hängde sig kvar i matchen och hade farliga kontringar. Det blev bara ett måls skillnad men det kändes ändå som att vi hade koll på grejerna, säger Sperrle som gillade laginsatsen.

– Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift, men jag tycker vi spelar som vi ska. Vi åker mycket skridskor och när vi gör det är vi svårslagna.

”Känner trygghet”

Sperrle, som höll nollan mot Troja senast, motade totalt 25 skott.

– Det känns bra tycker jag. Jag har slipat på detaljer hela hösten och det börjar sätta sig, jag känner stor trygghet i spelet, säger Sperrle som var given etta efter sin ankomst ifjol men som i år får dela på förstaspaden med Johan Gustafsson.

– Det fungerar jättebra, vi hjälps åt och är kompisar. Vi vet vad som gäller, det är tränaren som bestämmer vem som står i mål och vi har en bra relation, så det är inga problem alls.

Segern för Västerås innebär att laget stärkte upp sin playoffplats. Laget, som är sexa i tabellen, har nu fem poäng ner till sjuan Oskarshamn och åttan Mora.

ARTIKELN HANDLAR OM