Frölundas segersvit håller

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Inget perfekt spel.

Men ändå en seger.

– Det var skönt för familjen Rönnbergs julfirande. Nu blir inte papegojan i Kalle Anka lika irriterande, säger Roger Rönnberg.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Stabilt försvar och boxplay. Och när det väl gällde, också ett effektivt anfallsspel.

Frölundaspelarna höll på att ge tränare Roger Rönnberg gråa hår, men två mål i den tredje perioden vände på matchen och såg till att Frölundas långa hemmasvit mot Rögle håller i sig. Inte en seger i Scandinavium för skåningarna sedan den 14 mars 1995.

– Det är ingen toppmatch av oss, det ser allt och alla. Men vi vinner på vårt försvars- och målvaktsspel, och starka insatser framför mål. Man brukar säga att det blir mål på var tionde skott. I dag blockar spelarna 22 skott, så det är två mål. Det är det som avgör i dag, säger Rönnberg.

”Bara oflyt”

Matt Donovan blockade två av dem, och stod dessutom för en assist och sen det avgörande målet i 3-2-segern. Mellan dem hann han dessutom ”spela fram” till Rögles kvittering när pucken studsade på hans skridsko och fram till Stephen Perfetto.

– Man är ju inte glad direkt… Men man måste bara skaka det av sig, inse att det bara var oflyt. Och vi fick ju göra nästan en kopia på deras mål sen. När man gör rätt saker så brukar flyt och oflyt jämna ut sig, säger Donovan.

Frölunda, annars kanske höstens största krislag, har nu vunnit åtta av de tio senaste matcherna och tar julledigt på en stabil femteplats.

– Skönt, man måste lära sig att vinna på alla sorters sätt för att bli framgångsrik, även när spelet inte funkar hundra. Man får inte gå ner sig när man har lite oflyt.


ARTIKELN HANDLAR OM