Nu är Strömberg ensam i toppen

HOCKEY

Poängkungen levererade nya poäng i Örebros seger

Conny Strömberg blev matchhjälte.

Conny Strömberg fortsätter att ösa in poäng.

Efter två nya assist i Örebros seger mot Almtuna så toppar veteranen nu poängligan i ensamt majestät.

– Det är bara skoj att man hänger med, säger poängkungen.

Conny Strömberg, Örebro, och Josh Soares, Växjö, stod på 50 poäng vardera inför måndagens matcher.

Men efter att veteranen Strömberg levererat två målgivande passningar mot Almtuna, samtidigt som Soares blev poänglös mot Malmö, så toppar Strömberg nu poängligan i ensamt majestät.

Och det gör han alltså trots att han missat åtta matcher den här säsongen.

– Det är bara roligt att man hänger med där i toppen, säger veteranen som sagt att han inte är fokuserad på att vinna just poängligan i år.

Två assist av Strömberg

Ifjol vann 35-åringen poängligan efter att ha noterat 64 poäng (18+46) på 51 matcher vilket gav honom ett poängsnitt på 1,25 poäng per match. I år är samma snitt på 1,33.

– Oj, det visste jag inte, det är väl fem matcher kvar så då får jag se till att försöka hålla det snittet.

Örebros seger mot Almtuna var stabil, och Strömbergs två assist, dels till 2-0 bara 52 sekunder in i den andra perioden, dels till 3-0 i power play mitt i mittperioden, blev mer eller mindre matchavgörande.

Magnus Hellberg i Almtunas mål byttes ut efter två perioder.

Sågar Hellberg

– ”Monstret” blev utbytt. Han är så uppskriven, men då sänkte vi honom. Jag vet inte om han bytte ut sig själv eller om Bobo (Simensen) bytte ut honom, men det spelar ingen roll, skrockar Conny.

Örebro vann till slut med 5-0 och comebackande målvakten Michal Zajkowski, som suttit på bänken i de tre senaste matcherna, höll därmed nollan efter att ha motat 25 skott.

– Det är en jättebra insats av oss och det var viktigt för oss att få det första målet. Almtuna är inte bra offensivt utan är ett tillknäppt lag. De gnetar på, de skapar inte så mycket förutom det man ger dem. Vi spelade bra och gjorde mål på våra chanser, så enkelt var det, säger Conny Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM