Här är NHL-busen mitt i AIK-klacken

HOCKEY

”Ni är bäst i världen”

NHL-busen Georges Laraques enda säsong i AIK 2004-05 gjorde intryck.

34-åringen flög i dagarna till Sverige för att se derbyt mot Djurgården på plats i AIK-klacken.

– Om du älskar AIK, vad är då bättre sätt att visa det än att komma hit och fira AIKs 120 födelsedags i klacken, sade Laraque i en intervju på jumbotronen.

Georges Laraques spelade för AIK under lockout-säsongen 2004-05 och har flera gånger sedan dess uttryckt en önskan om att få komma tillbaka till den svenska klubben. Numera är skridskorna lagda på hyllan och då tog 34-åringen chansen att besöka sin gamla klubb.

”Underbara stunder”

– Om du älskar AIK, vad är då bättre sätt att visa det än att komma hit och fira AIKs 120 födelsedags i klacken, sade Laraque i en intervju på jumbotronen inför derbyt.

Hur var det att spela i AIK?

– Det var otroligt, jag hade underbara stunder här.

Trots att Laraque numera är hockeypensionär så öppnar han för en comeback – om AIK vill ha honom.

Vill spela för AIK igen

– Jag har spelat på flera olika platser men tiden här var den roligaste i min karriär, därför hoppas jag komma tillbaka och spela här i gen och få smälla på lite spelare i AIK-tröjan inför de här underbara fansen.

När hoppas du vara tillbaka?

– Förhoppningsvis nästa år, vi ska ta ett snack och så men jag vill definitivt komma tillbaka och avsluta min karriär här nästa säsong

Kanadensaren nämner fansen som den främsta anledningen till att han vill återvända till AIK.

–- Det var så enormt högljudda och gav oss ett otroligt bra stöd. Jag har aldrig varit med om något liknande. I NHL hejar man också mycket men här är fansen så enormt högljudda så det är helt otroligt, ni är bäst i världen.

ARTIKELN HANDLAR OM