Wallin: ”Han mår fruktansvärt dåligt”

Foto: Rickard Wallin.
HOCKEY

KARLSTAD. Han riskerar en rekordlång avstängning.

Då får Martin Sevc stöd av vännerna i laget.

– Jag känner ansvar som kapten och vän, säger Rickard Wallin.

Alla i Färjestad tar avstånd från Martin Sevc förolämpade kommentar. Men samtidigt är de flesta eniga om att backen blev provocerad - och därför väljer man också att stötta Sevc som tagit hårt på hela situationen.

– Jag pratade lite med Martin innan träningen. Jag känner ansvar som kapten och vän och han mår fruktansvärt dåligt, det ser man på honom. Men man vet ju inte hur detta kommer påverka honom i fortsättningen men vi stöttar Martin helhjärtat genom denna process, säger Rickard Wallin och fortsätter:

– Vi står givetvis inte bakom det han sa. Men bara för att man gör ett misstag så är man inte en dålig människa. Jag tycker faktiskt att detta har blivit rätt uppförstorat. Helhetsbilden har ännu inte kommit fram, men det jobbar ju Thomas (Rundqvist) och Håkan (Loob) med just nu.

”Är en fin kille”

Ett mardrömsscenario för FBK är att lördagens händelse ska knäcka Sevc.

– Han väldigt ångerfull och mår inte bra. Han är inte rasist på något sätt, säger Rundqvist.

Kommer han orka stanna kvar i Sverige och spela?

– Det får Martin själv avgöra. Just nu har han inte uttryckt något om det. Men det märks ju vilket drev det blir. Vi får se om han kan göra sig själv rättvisa, men han kommer ju bli utsatt och kommer få känna på trycket.

Även tränarduon Niklas Czarnecki och Leif Carlsson hade ett kort möte med Sevc under måndag morgon.

– Att det kan bli så här jävla fel. Vi som känner Martin vet att det är en fin kille och det han har sagt personifierar inte honom.

ARTIKELN HANDLAR OM