Målkaoset

Granskades två gånger

Här är målkaoset som kan avgöra bottenstriden.

Först sköt Sebastian Lauritzen ett skott – som såg ut att gå i ribban. Två minuter senare gjorde Södertälje 2–0.

Men efter två (!) videogranskningar bestämde domarna att Lauritzens skott var inne – och helt plötsligt var ställningen 1–1. Till Södertäljes stora ilska.

– En av domarna sa till mig att han trodde att pucken inte var inne, säger SSK-tränaren Peter Popovic.

Södertälje är i allra högsta grad inblandat i elitseriens bottenstrid.

Inför kvällens omgång var laget näst sist i elitserien, och varje poäng är livsviktig för laget som både kan gå till slutspel och tvingas ner i kvalserien.

I kväll möter laget Brynäs, och i matchen fick Södertälje en drömstart med 1–0 redan efter fyra minuter.

I ribban?

Även i den andra perioden gjorde laget ett tidigt mål, och såg därmed ut att ha tagit ledningen med 2–0 då Patrik Carlsson gjorde mål efter 3.21.

En och en halv minut tidigare hade dock Sebastian Laurtizen träffat ribban – trodde alla.

– Ärligt talat kändes det inte som att den var inne, men när jag ser bilderna trodde jag att den gick in, säger Lauritzen till Canal Plus.

Domarna Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist bestämde sig för att videogranska Lauritzens skott. Efter fem minuters väntan kom videodomarens beslut: Edqvist pekade på mittcirkeln. Lauritzens skott var inne – och därmed räknades inte Södertäljes mål.

– Jag var helt säker direkt, det syntes tydligt att pucken var inne, säger videogranskaren till TT.

Granskades igen

Men sedan hände något mycket märkligt. Domarna bestämde sig för att videogranska målet igen.

– Vi var så säkra i båset. Så när domaren kom över sa vi åt honom att titta en gång till. Men de såg fortfarande att den var inne, säger Södertäljes Fredric Andersson till Canal Plus.

Den här gången ringde Sjöqvist upp till videodomaren. Men även denna gång bedömdes skottet vara inne, till Södertäljes stora ilska. Bland annat klev en rasande Peter Popovic (SSK-tränaren) ut från båset och in på isen.

– En av domarna på isen sade till mig att han trodde att pucken inte var inte. Vår målvakt Pontus Sjögren var också säker på att den inte var inte. Sånt känner målvakter, säger Popovic enligt TT.

SSK tog ledningen

Fredric Andersson var säker på att pucken inte var inne.

– Jag upplever det som att den tar i ribban. Jag har inte sett alla vinklar, men jag har sett det på jumbotronen och där ser den inte ut att vara inne. Till och med Lauritzen som skjuter åker runt och säger att han sköt i ribban, säger han.

Ställningen var därmed 1–1 istället för 0–2. 13 minuter senare gjorde dock Fredric Andersson 2–1 till SSK.

Silfverberg avgjorde

2–1 såg även ut att bli slutresultatet. Men två sena utvisningar innebar att Brynäs kunde ta ut målvakten och spela sex mot tre länge. Det klarade inte SSK, utan Jakob Silfverberg kunde kvittera med 1.10 kvar att spela.

I straffläggningen vann sedan Brynäs, då just Silfverberg var den ende som gjorde mål.

Södertälje är i och med förlusten kvar under slutseplsstrecket, som seriejumbo. De har dock bara en poäng upp till Modo, och två poäng till en slutspelsplats.

– Jag vet inte om vi bara har otur. Vi åker på jävligt konstiga domslut, säger en rasande Peter Popovic till Canal Plus.

– Det bara kokar i mig.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN