Fortsatta problem för SSK-stjärnan

HOCKEY

Många skador i FBK – men Kåberg tillbaka, "bloody monday" för Skellefteåforward, Timråstjärna tillbaka, Andreas Jämtin spelklar

Skadehelvetet fortsätter för Petri Pakaslahti, 35.

SSK-stjärnan har problem med sin opererade ljumske.

– Nu är det rehabträning och vila för honom, säger Södertäljes tränare Peter Popovic.

Här är läget i DITT lag inför kvällens matcher

Timrå-Luleå

Timrå får tillbaka Illka Pikkarainen från sjukdom. I övrigt ställer Timrå upp med samma lag som senast. Juha Pitkämäki, Pär Styf, Sebastian Erixon, Anton Axelsson, Timo Pärssinen och Fredrik Hynning saknas.

Luleåbacken Janne Sandström är tillbaka. Anders Nilsson fortsätter i målet.

Skellefteå-Södertälje

Skellefteåbacken Ivan Majesky är fortfarande inte redo efter sin hjärnskakning. Forwarden Mattias Lindström finns inte heller med kvällens uppställning.

– Vi har kört hårt med Mattias på slutet. Han spelade två matcher med juniorerna i helgen, och i går fick han köra det vi kallar ”bloody monday”. Det är brutal skridskoåkning där de får köra ur sig allt de har. Vi vet allt Mattias kan och vad han kommer att kunna bidra med till oss, så nu handlar det om hur vi får honom i riktigt bra form inför slutspelet, säger Saik-tränaren Anders Forsberg till Fahlmans hockeyblogg på folkbladet.nu.

Centern Martin Lundberg, 20, har skrivit på för ytterliggare två säsonger i klubben.

Södertäljes Petri Pakaslahti gjorde comeback i torsdags men fick bara spela tre minuter. I fredags spelade han med juniorerna, men fick kliva av efter en period.

– Vad jag förstår en sträckning i ljumsken. Han är inte på is nu, utan nu är det rehabträning och vila för honom, så det var ett litet bakslag, säger SSK:s tränare Peter Popovic till klubbens hemsida.

Alexander Lagerström, 20, följer med till Skellefteå som extraforward.

Pontus Sjögren vaktar kassen.

Modo-HV71

Modo har inga skador eller sjukdomar.

I matchen mot AIK i lördags storspelande HV71:s målvakt Andreas Andersson, men i kväll är Daniel Larsson tillbaka i kassen.

– Andreas gjorde en suverän insats men vi har två duktiga målvakter och vi måste hålla igång båda två, säger HV-tränaren Janne Karlsson till jnytt.se.

Sedan tidigare saknas Jesper Fasth, André Petersson och Johan Davidsson. Andreas Falk stod över träningen i går, men tror på spel i kväll.

– Det är lite sjukdom, men jag räknar med honom. Han kommer vara piggelin, det är jag övertygad om och det är samma manskap som i lördags som gäller, säger Karlsson.

Lance Ward spelar inte mer denna säsong.

AIK-Brynäs

AIK saknar Christopher Heino Lindberg och Kent McDonell. Den sistnämnde närmar sig comeback och hoppas kunna spela på torsdag mot Färjestad.

Fredrik Svensson och Tobias Ericsson finns inte med i truppen i kväll.

– Vi har fått tillbaka några spelare och då har vi också fått en ökad konkurrens i laget och den här gången står Ericsson och Svensson utanför truppen, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson till Hockeyligan.se.

Brynäs saknar fortfarande målvakten Niklas Svedberg (knä). Backen Simon Bertilsson är sjuk och spelar inte. Mads Hansen blev pappa till en pojke i går och spelar mot AIK. Han stod över matchen mot Luleå i lördags.

Färjestad-Linköping

Färjestads backduo Jonas Junland och Sanny Lindström närmar sig comeback men är ännu inte redo för spel. Alexander Salak missar matchen på grund av en axelskada.

Även Mattias Sjögren (överkroppsskada) står över i kväll. Lagkaptenen Rickard Wallin har haft feber i veckan och hans medverkan är osäker. Positivt för Karlstadlaget är att Emil Kåberg är tillbaka. Dick Axelsson klev av mot SSK i lördags med en ”underkroppsskada”, men spelar i kväll.

Skadeläget i Linköping ser allt bättre ut. Andreas Jämtin är tillbaka i truppen efter en tids skadefrånvaro. Även långtidsskadade Mikael Håkansson närmar sig comeback. Viktor Ekbom och Martin Laumann Ylven saknas.

ARTIKELN HANDLAR OM