AIK slapp betala ut Vidells lön

HOCKEY

Stjärnan efterlämnade sin lön för att få chansen i KHL

Foto: Linus Videll.

AIK får 3,5 miljoner kronor för att släppa Linus Videll.

Dessutom efterlämnade stjärnan själv obetald lön för att få chansen i KHL.

– Det ska bli väldigt spännande att se hur det är i Ryssland, säger Videll.

I går meddelade AIK att stjärnan Linus Videll, 26, säljs till KHL-klubben Yugra Khanty-Mansiysk.

Försäljningen ger ett ordentligt ekonomiskt tillskott till AIK – enligt uppgifter till Sportbladet får man motsvarande drygt 3,5 miljoner kronor för forwarden.

Dessutom slipper man betala ut viss lön till Videll. AIK har, enligt Sportbladets uppgifter, under säsongen legat efter med betalningen av hans pensionspengar med allt i från ett par veckor till två månader, och nu efterlämnar Videll en del av detta när han lämnar klubben.

”Ska bli väldigt kul”

– Jag vill inte gå in på något om hur själva dealen ser ut, säger Videll som dock inte hymlar om att han är nöjd med övergången.

– Det ska bli väldigt kul för mig personligen att åka. Det är något jag har eftersträvat i flera år så nu när chansen dök upp var det något jag ville ta av och jag är väldigt tacksam att jag fick chansen.

”Känns ju taskigt”

Stjärnan kom till AIK från Södertälje inför denna säsong, men det blev alltså en kort sejour i den nya klubben. På sina 14 matcher svarade Videll för fem mål och sju assists.

– Det känns ju taskigt att lämna och lite så där mot killarna i laget. Men samtidigt måste jag tänka på mig själv också och AIK som klubb får ju betalt. Så de är förhoppningsvis nöjda samtidigt som jag är väldigt tacksam att de släppte mig, det tycker jag var schyst gjort.

AIK ishockeys ordförande Peter Mellqvist nekar att man ska ha legat efter med betalningen av pensionspengarna.

– Inte mig veterligen. Om det är så är det av anledning att vi inte har fått in fakturorna i tid och det är sånt som händer, säger Mellqvist som inte vill kommentera något kring uppgörelsen mellan AIK, Yugra Khanty-Mansiysk och Videll.

ARTIKELN HANDLAR OM