”En riktig krigarseger”

HOCKEY

SSK bröt den dystra sviten

Bara timmar före nedsläpp offentliggjordes värvningen av Greger Hanson.

Sedan gick Södertälje ut och nollade Rögle.

– En riktig krigarseger, säger målvakten Sebastian Idoff om SSK:s första vinst på fem matcher.

Södertälje kom till mötet mot Rögle med dålig form efter fyra raka förluster.

Men drygt åtta minuter in på den andra perioden kunde Ziga Jeglic slå in 1-0 i öppet mål efter en tilltrasslad situation. Och med mindre än tre minuter kvar innan periodvila gjorde Jonas Engström 2-0.

Sedan började Rögles reduceringsjakt. 

I den tredje perioden sköt skåningarna 17 skott – Södertälje sköt fem – mot Sebastian Idoff, men SSK-målvakten storspelade och höll nollan. 

– Vi spelade bra i två perioder, men sedan tryckte Rögle på i tredje perioden. Det var riktigt skönt att vi kunde hålla ut, säger Sebastian Idoff, som konkurrerar med slovaken Julius Hudacek om målvaktsspaden.

– Kul att få vara med och bidra. Jag har ju inte fått stå så många matcher.

Innan matchen hade Södertäljes supportrar dessutom fått en annat glädjebesked.

Forwarden Greger Hanson, som tidigare spelat juniorhockey i Djurgården, är klar för spel i klubben för resten av säsongen. 23-åringen har de fyra senaste säsongerna spelat collegehockey i USA.

– Han har funnits på min lista av spelare som jag ville ha med i årets lag sedan i våras. Nu möjliggjordes det vilket jag är glad över, säger sportchefen Per Nygårds till klubbens hemsida.

Södertälje ligger för närvarande på sjätte plats i tabellen, men bara de tre bottenlagen Borås, Tingsryd och Sundsvall har gjort färre mål så här långt. 

Nu hoppas SSK att Hanson ska få fart på målskyttet.

– Vi fick veta innan matchen att han kommer. Jag vet inte så mycket honom, förutom att han kommer från Stockholm och har varit och tränat med oss ett par gånger på försäsongen. Det blir intressant att se vad han kan bidra med, säger Sebastian Idoff.

Gästande Rögle har det forsatt tungt och återfinns först på elfte plats i hockeyallsvenskan.
 

ARTIKELN HANDLAR OM