”De kommer att betyda massor”

HOCKEY

I kväll ansluter LHC:s tjeckiska superduo – efter monsterresa

Foto: SUPERTJECKER Jaroslav Hlinka, 34, och Jan Hlavac, 35 gör debut för Linköping i matchen mot Skellefteå i kväll.

LINKÖPING. Jarolsav Hlinka bilade från Tjeckien. Jan Hlavac spelade match sent i går kväll och flög imorse till Köpenhamn och därifrån vidare med tåg.

Efter ett hektiskt dygn debuterar Linköpings superduo mot Skellefteå.

– De kommer att betyda massor för oss, säger Mikael Håkanson.

Efter att ha inlett säsongen i Tjeckien debuterar i dag Jaroslav Hlinka, 34, och Jan Hlavac, 35, för Linköping. Om de hinner fram i tid vill säga. Jaroslav Hlinka satte sig i går i bilen och körde mot Linköping.

– Jag vet inte exakt när han kommer fram. Han kanske stannar och sover någonstans och kör sista biten till Linköping i morgon bitti (läs: imorse) Han är i alla fall på plats till värmning klockan tio, säger klubbdirektören Mike Helber.

Åker 246 mil tur & retur

För Jan Hlavac är det stressigare. Han spelade match i går kväll och satte sig i morse på flyget till Köpehamn. Därifrån åker han tåg till Linköping och hämtas på tågstationen av sportchefen Johan Hemlin som kör honom direkt till flygplatsen. Där hinner Hlavac hälsa på lagkamraterna innan flyget lyfter mot Skellefteå. För att inte riskera att utrustningen ska försvinna har Linköping skickat två personer till Tjeckien för att hämta Hlavac utrustning med bil – 246 mil tur och retur.

– Det hade inte varit kul om Hlavac är här, men han saknar handskar och skridskor. Nu slipper vi vara oroliga för att bagaget ska komma bort, säger Helber.

”Superduktiga killar”

I Linköping är tjeckerna efterlängtade.

– Två jätteduktiga hockeyspelare som kommer att höja vårt lag enormt mycket. Vi får ge dem några matcher, men de kommer att betyda massor för oss, säger Mikael Håkanson, 37, och fortsätter:

– De är superduktiga på alla sätt och vis. Bra killar, som vill hjälpa laget i alla lägen. Vi får se om de kan hjälpa oss och skjuta oss till guld.

Tror du det?

– Jag vet att de är sugna och det känns som vi har något riktigt bra på gång, säger Håkanson.

ARTIKELN HANDLAR OM