Färjestad spräckte tunga sviten

HOCKEY

KARLSTAD. Sju raka förluster – men sedan bröts den tuffa sviten.

Stor matchhjälte i 5–1-segern mot Rögle blev Martin Johansson.

– Nu ska vi skita i det som varit och börja klättra i tabellen, säger FBK-forwarden som svarade för två mål och en assist. 

Foto: BILDBYRÅN

Färjestad hade inte tagit en seger sedan 2 december. Men nu är laget åter på vinnarspåret efter 5–1 mot Rögle på torsdagskvällen. Det betyder också att Röglespöket är bortskrämt. Inför matchen hade Rögle fem segrar, på sex försök, mot just Färjestad. 

Matchens stora utropstecken blev Martin Johansson. Han har missat fyra matcher på grund en skada men fick nu äntligen göra comeback. Och han gjorde det med besked när han svarade för två mål och en framspelning - och så hade han ytterligare en handfull chanser att fullborda ett hattrick. 

– Jag hade lite flyt. Vid det andra målet så låg jag ner och så kom pucken. Det studsade både min väg och lagets väg, säger Martin Johansson och fortsätter:

– Sju matcher utan seger är alldeles för lång tid. Men det ska vi skita i nu och börja klättra i tabellen. Det har varit en tuff period för oss men vi har "steppat" upp spelet hela tiden och det känns som att detta har varit på gång. 

”Ska inte bli för nöjda”

Färjestad tog ledningen, fyra minuter från slutet, i den första perioden. Marcus Nilsson, som har vaskat fram flera kvalificerade målchanser den senaste tiden, fick tag på Ville Kolppanens tappade retur och kunde forcera in pucken i mål i spel fem mot fyra. 

Men det var i den andra perioden som den beryktade ketchupeffekten skulle komma. 

När Alexander Johansson sprätte in 4-1, med tre minuter kvar till paus, kändes matchen avgjord. Det resultatet kom att utökas till 5-1 när Per Åslund styrde in 5-1 i spel fem mot tre i slutet av den sista perioden. 

– Nu ska vi inte bli för nöjda över detta heller. Det är ny match på söndag och det gäller att spela lika bra igen. Nu gäller det att ställa om skallarna igen, säger Martin Johansson.

Ingen bottennotering

Tack vare segern stannade Färjestads förlustrad vid sju raka matcher utan tre poäng.  

Säsongen 1994/1995 var också en tung tid för Färjestad. Då lirade man nio matcher i rad utan en seger men då räknades också oavgjort in som ett resultat.

Det betyder att den bottennoteringen, med nio matcher utan full poängpott, fortfarande står sig.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM