Lundqvist röt mot laget: ”Blir inte ens svettiga”

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Inte för att det räckte för att förhindra en svidande knockout-förlust mot ärkerivalen Islanders.

Men Henrik Lundqvist gjorde vad han kunde för att skaka liv i sina lagkamrater ögonblicket innan han byttes in i lördagsderbyt på Madison Square Garden. 

– Jag försökte bara få killarna att ta ett djupt andetag och lugna ner sig lite. Vi gick ju bort oss hela tiden, förklarar han för Sportbladet efter 2-7-smällen.

Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN

Det var när Ondrej Pavelec – som startade derbyt för att Lundqvist skulle kunna koncentrera sig på söndagskvällens bortamatch mot Pittsburgh – knappa sju minuter in i andra perioden hade släppt in sitt femte mål Rangers-coacherna beslutade sig för att byta målvakt.

Då hoppade ”Henke” – innan han ens hunnit få på sig masken – ut på isen, åkte i långsamt mak förbi hela båset och såg helt sonika ut att försöka skrika igång sina stukade lagkamrater.

– Det handlade mest om att jag försökte få killarna att ta ett djupt andetag och lugna ner sig lite, suckar han när vi träffar honom efteråt.

”Tror inte ens de blir svettiga”

– Vi gick ju bort oss oavbrutet. Det var två-mot-en och frilägen hela tiden, alla målen tillkom för att vi räknade fel. Då måste man stanna upp och försöka fokusera på nytt.

Ett tag såg det ut som att uppsträckningen gav resultat, för i slutet av andra perioden tryckte hemmalaget på med mer energi än brukligt när man ligger under med 5–1.

– Ja, vi fick väl kanske lite fart, men det var inte tillräckligt, fortsätter den nyblivne All Star-keepern.

– Det här har liksom kommit krypande de senaste veckorna. Vi måste på något vis hitta tillbaka till tryggheten i vårt spel. Det är alldeles för enkelt för våra motståndare att skapa chanser mot oss.  Jag tror inte ens de blir svettiga. Så känns det tyvärr just nu.

Mika Zibanejad, som styrde in ett av Rangers tröstmål i ett powerplay i mitten av tredje perioden, satt på bänken när hans landsman svepte förbi med sina förmaningar – och han hörde vad målisen hade på hjärtat, 

–  Ja, det var ett budskap till hela laget, han försökte få oss att gå ut och spela som vi ska igen, säger han.

”Man blir generad”

– Men vi gav inte oss själva någon chans idag. Man blir generad, för när man begår så enkla misstag ser det ut som man inte bryr sig. Men det är inte grejen. Alla här inne vill vinna och alla kämpar, det handlar bara om att vi måste ta bättre beslut.

Enda trösten:
Schemat i NHL är extremt tajt, så direkt efter derbyfloppen – under vilken framförallt Islanders super-rookie Mathew Barzal hade uppvisning – satte sig ”Blueshirts” på flyget till Pittsburgh för nästa uppgift.

– Ja, säger ”Henke”, det är bara att glömma det här och hitta ny energi till nästa match. Vi har inget annat val. Det måste bli bättre.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL