Frölunda värvar NHL-meriterad back

Foto: TT
Adam Pardy i Winnipegtröjan.
HOCKEY

Mike Weber tvingades sluta.

Nu har Frölunda gjort klart NHL-meriterade Adam Pardy, 33, som hans ersättare.

– Jag och Mike (Weber) har ungefär samma spelstil. Jag är fysisk, spelar tufft med fokus på defensiven och spelet i box play, säger Pardy till Frölundas hemsida.

Strax efter jul kom beskedet att Frölundabacken Mike Weber, 30, slutar med ishockeyn på grund av ett trasigt knä.

Och nu har klubben gjort klart med en ersättare.

33-årige Adam Pardy – med 342 NHL-matcher lag som Calgary Flames, Dallas Stars, Buffalo Sabres, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers och Nashville Predators – värvas in resten av säsongen.

– Han uppfyller den kravprofil vi har haft. Han är en stor, stark och defensivt inriktad back med bra karaktär. Han vet vad det handlar om, men vi är medvetna om att han kommer att behöva någon vecka eller två för att anpassa sig till stor rink och vårt spel, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

”Ungefär samma spelstil”

Pardy mäter 193 centimeter och 103 kilo tung.

Närmast kommer 33-åringen från spel i AHL.

– Jag och Mike (Weber) har ungefär samma spelstil. Jag är fysisk, spelar tufft med fokus på defensiven och spelet i box play, säger Pardy.

Kanadensaren har tidigare spelat tillsammans med Fredrik Sjöström i Calgary.

– Det kommer att bli en omställning för mig och jag kommer att behöva hjälp av coacherna och killarna i laget till en början. Det är ett stort steg och en utmaning, det medger jag, men samtidigt en möjlighet att spela i en ny liga och uppleva ett annat land och kultur.

Frölundas pensionerade tröjnummer 00:28