14-åring sköt hattrick på tolv sekunder

Foto: PRIVAT
HOCKEY

Det går fort i ishockey.

14-årige Filip Nyberg lyckades med konststycket att skjuta ett hattrick på bara tolv sekunder – två sekunder från världsrekord.

– Det var några som frågade hur fan jag kunde göra det, säger han.

Guldsmedshytte SK:s U15-lag är överlägsna i sin serie och krossar nästan allt motstånd i varje match. På 17 matcher den här säsongen har laget gjort hela 146 mål och bara släppt in 37.

I dag besegrades IFK Arboga/FFIK/Kungsör med hela 16–2.

Normalt hade inte det dragit ner några större rubriker – men det här var ingen vanlig match.

”Visste inte hur jag gjorde”

Lagets skyttekung Filip Nyberg lyckades nämligen med något så uppseendeväckande som att göra tre mål på bara tolv sekunder i den första perioden.

Nyberg gjorde 2–0 efter 5.56 och bara fem sekunder senare låg även 3–0-pucken i buren och när klockan tickat upp på 6.08 var hans hattrick ett faktum.

– Jag tyckte själv att det bara var helt sjukt, säger han när Sportbladet ringer upp.

Hur reagerade dina lagkamrater?

– Några tyckte det var konstigt hur jag hann med. Det som var ute på planen frågade hur fan jag gjorde. Jag visste inte heller hur jag gjorde.

Nerikes Allehanda skriver att Filip Nybergs hattrick sannolikt är ett av de snabbaste som någonsin gjorts, närmare bestämt två sekunder från ett världsrekord.

Två sekunder från världsrekord

Enligt Guinness rekordbok gjorde Jørgen Palmgren Erichsen tre mål på tio sekunder för norska Frisk Askers elvaåringar i en match mot Holmen Hockey 1991.

– Det hade jag ingen aning om. Det är bara helt sjukt, säger han.

Nyberg gjorde ytterligare tre mål i matchen och leder nu skytteligan i U15-serien med 43 mål på 17 matcher.

– Jag har väl ett naturligt målsinne.

Vad säger du om all den här uppståndelsen?

– Det började med att NA (Nerikes Allehanda) ville prata med mig och jag tycke det var jättekonstigt. Jag har ju bara gjort några mål. Sen har rätt så många skickat massa saker och nu ringer ni, det är sjukt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Lindesberg