”Fruktade för sina liv”

avPatrik Brenning

HOCKEY

Turkiska ishockeymatchen urartade fullständigt – en slagen medvetslös

En spelare blev slagen medvetslös när en match i turkiska ishockeyligan urartade fullständigt i helgen.

Gästerna Kocaeli vägrade spelade vidare då de, enligt sajten gazete5.com, fruktade för sina liv.

Istället hyllades hemmalaget som hjältar efter seger på walk over med 5-0.

Hockeyvåldet har debatterats flitigt i svensk hockey under hösten men något elitserien är skonat från är ändå våldsamma slagsmål. Det är inte turkisk ishockey.

Polis försökte ingripa

Matchen mellan Erzurum och Kocaeli i den turkiska ligan urartade fullständigt i ett sällsynt brutalt masslagsmål. Två spelare skadades allvarligt i skandalscenerna, där en spelare blev liggande medvetslös på isen.

Det började som en vanligt fajt men slutade först fem minuter senare efter att samtliga spelare på isen – och publiken – engagerat sig. Turkiska gazete5.com skriver att polis försökte ingripa men inte kunde ta sig ut på isen.

Medvetslös på isen

Efter att spelarna skingrats och tagits ut i omklädningsrummet kunde den liggande Kocaeli-spelaren ses om. Enligt sajten var han då medvetslös och fick lyftas upp på en bår, och av isen, av sina medspelare.

Efter en halvtimmes paus valde domarna ändå att återuppta matchen men Kocaeli vägrade att spela vidare. Enligt gazete5.com ville spelarna inte gå ut på isen igen då de ”fruktade för sina liv”.

Resultatet blev att hemmalaget Erzurum tilldömdes segern med 5-0 på walk over. Bisarrt nog hyllades spelarna också som segrare av hemmapubliken när de tog ett ärevarv på isen.