Svensken hyllas efter sin NHL-debut

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA
HOCKEY

NEW YORK. Han producerade inga poäng.

Men det blev ändå en NHL-debut med mersmak för Oskar Lindblom i natt.

– Jag tyckte det kändes bra, säger den förre Brynäs-hjälten efter Philadelphias 3-2-seger över Montreal.

Flyers har åkt på ett par skador, så inför nattens hemmamatch kallades Oskar Lindblom, fjolårets SHL-kung, äntligen upp från farmarlaget i Leigh Valley och fick begå NHL-debut.

Han placerades i en kedja med Scott Laughton och Sverige-bekante Michael Raffl, spelade drygt femton minuter, hade ett skott på mål och såg handlingskraftig och pigg ut.

– Det kändes bra, säger den 21-årige gästriken till Hockeybuzz.com.

– Jag fick mycket hjälp av grabbarna, de talade mycket med mig hela tiden, allt var positivt.

Det tycker kedjekamraterna också.

– Det var roligt att spela med Oskar. Han är en smart och stark spelare och såg hur komfortabel ut som helst i sin första match, säger Scott Laughton.

– Han vet hur han ska ta sig fram till kassen och skapar trafik och får tag i lösa puckar. Jag hoppas vi får fortsätta spela ihop.

Matchen vann Flyers med 3–2 – tack vare Jakub Voracek.

Först slog den skäggige tjecken en lysande passning innan Nolan Patricks 1-1-mål i mitten av andra perioden. Sedan kvitterade han Montreals 2-1-ledning med en och en halv minut kvar av tredje. Och så avgjorde han hela matchen på övertid.

– Vi ser inte längre bakåt. Vi tittar uppåt mot Pittsburgh och Washington nu. Vi vill vinna divisionen, säger hjälten till nhl.com.

▪▪▪

Colorado tog sig tillbaka in i slutspelsstriden i västra konferensen med en finfin vändning mot Canucks i Vancouver tidigt i morse, svensk tid.

De låg under med 4-1 i slutet av andra perioden, men åt sig envetet tillbaka in i matchen – bland annat efter powerplay-mål av Gabriel Landeskog – och när tre minuter återstod dammade Tyson Barrie, på assist från samma Landeskog, in kvitteringen.

Sedan fick de ett powerplay på övertid och då avgjorde Nathan MacKinnon.

Loui Eriksson hade assist på ett av hemmamålen.

Det här är NHL Original Six 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL