Sparkar Norrena

Av: Erik Karlsson, Tomas Ros, Ha Ab

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter till Sportbladet: LHC vill avsluta kontraktet

Linköping slutade på en fiaskostämplad tiondeplats i elitserien. Bara en plats bättre slutade målvakten Fredrik Norrena, 38, i målvaktsligan.

Enligt uppgifter till Sportbladet planerar nu klubben att sparka den finske målvakten.

– Vi utvärderar truppen och går igenom spelare för spelare, säger sportchefen Johan Hemlin.

Foto: BILDBYRÅN
11. FREDRIK NORRENA Sportbladets kommentar: Det är inte direkt Norrenas fel att Linköping floppat, laget har i snitt gjort katastrofala 1,84 mål framåt. Svårt att vara målvakt då. Men tiden är definitivt på väg att hinna ikapp ”Den Gamle”.
Sandbergs kommentar: Även han en ”oldschool-målvakt” som lever mycket på sitt fokus och spelsinne. Har sett lite mer orörlig och ihålig ut i år.
■ ANTAL MATCHER: 29
■ RÄDDNINGSPROCENT: 92,22
■ SEGERPROCENT: 41 %
■ HÅLLIT NOLLAN: 2

Linköping undvek kvalserien efter ett drama i sista omgången. I stället för kval-seriespel har klubben nu i stället börjat blicka mot revanschsäsongen 2012/2013. I fredags kom beskedet att stjärnforwarden Jaroslav Hlinka inte kommer få nytt kontrakt under den kommande säsongen.

Nu kan Sportbladet avslöja att klubben planerar att ge målvaktsveteranen Fredrik Norrena sparken. Den finske målvakten har ett år kvar på kontraktet men klubben vill avsluta kontraktet redan nu.

Förutom en blygsam niondeplats i målvakternas räddningsprocent-liga ska Norrenas attityd i omklädningsrummet ligga bakom beslutet. Enligt uppgifter så är resten av laget trötta på målvaktens beteende som skapat dålig stämning i laget.

Utvärderar alla spelare

– Vi gör väldigt grundliga utvärderingar av säsongen och varje spelare som vi sammanställer och drar i det rätta forumet, säger sportchefen Johan Hemlin om spelarbygget.

Fredrik Norrenas framtid kommenterar han så här:

– I dag står Norrena under kontrakt och Engstrand (Christian) har inte kontrakt. Men vi går igenom spelare för spelare och beslut kring spelares kontrakt kommer vi att lägga ut på vår hemsida. Det kommer klarna i april, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN