Hockey

Landslagsman – via Facebook

Hockeyspelaren Samir Bouchaoui från Värmland: ”Det är helt sjukt”

Han trodde först att det var ett skämt.

Men nu är värmlänningen Samir Bouchaoui, 26, marockansk landslagsman i ishockey – värvad via Facebook.

– Det är helt sjukt, säger han till sportbladet.se.

Foto: FOTO: AGNETA BOUCHAOUI
Samir Bouchaoui.

Samir Bouchaoui – med marockansk pappa och svensk mamma – spelade i Färjestad fram till J20. Men steget till elitserien var lite för långt och han hamnade i division 1-laget Grums, strax utanför Karlstad.

Där spelade han fram till för två säsonger sedan.

– Då lade jag av. Jag tröttnade samtidigt som det körde ihop sig med mitt jobb inom vården.

Kunde ha hamnat i Algeriet

Men nu gör Samir oväntad comeback – tack vare Facebook.

– En snubbe från Algeriet, som bor i England, hade tydligen koll på mig – men han trodde att jag var från Algeriet. Några dagar senare hörde i stället en marockansk kille som bor i Kanada av sig och frågade om jag var intresserad av att spela i Marockos landslag.

– Från början trodde jag att det var ett skämt. Men sedan insåg jag att det var allvar och då var det bara att åka ner. Ett äventyr!

Bor vid stranden

När sportbladet.se når Samir på måndagseftermiddagen är det bara några timmar kvar till hans första träning med Marockos ishockeylandslag.

– Jag är här nu. Står vid havet. Tar det lugnt. Jag kom i går kväll och ska träna senare i kväll. Jag har ingen aning vilken klass det är på hockeyn här.

Har du träffat några i laget?

– Jag har inte träffat förbundskaptenen. Men några i laget har jag träffat, vi bor allihop i ett hus vid beachen. Vi tog en runda i går och var... på en klubb, hehe.

Närmast väntar ett veckolångt träningsläger i Marockos huvudstad Rabat. Sedan reser Samir och övriga laget vidare till Abu Dhabi där det väntar en fyrnationsturnering med Algeriet, Kuwait och Förenade Arabemiraten.

Men turneringen, som skulle ha spelats 8-15 juni, har blivit uppskjuten på obestämd tid.

– Jag vet inte varför. Det är lite ”Africastyle”, man vet aldrig vad som händer (skratt). Det kanske blir lite segt att vara här så länge. Men äsch, jag får ju semestern betald. Jag ser det här mest som en rolig och annorlunda grej, säger Samir Bouchaoui.