Bengans sågning

HOCKEY

Gustafsson kritisk till Lagerbäcks medietaktik: ”Är mycket hysch-hysch”

1 av 2 | Foto: POPULÄR och KRITISK På gårdagens presträff kritiserade Bengt–Åke Gustafsson fotbollens förundskapten Lars Lagerbäcks och fotbollslandslagets förhållningssätt till media och menar att de ”gömmer sig emellanåt”.

Bengt-Åke Gustafsson krossade Lars Lagerbäck i popularitets­omröstning på sport­bladet.se.

Gustafsson tror att det kan ­bero på Lagerbäcks strategi med otillgänglighet och att laget ska skyddas mot media och allmänhet.

–?Jag tror inte att man blir bättre av att man gömmer sig, säger Gustafsson.

I går ­hade både Tre Kronor och fotbollslandslaget träffar med media angående kommande landskamper och landslagen presenterade även vilka spelare som är ­uttagna till säsongens första landskamper.

Tre Kronor valde att ha en informell lunch med media på ett hotell vid Globen.

Fotbollslandslaget mötte media i en presskonferenssal på Råsunda.

”Smickrande att jag vann”

Fotbollslandslagets något slutna miljö och framtoning där spelare och ledare ska skyddas från media och allmänhet har väckt ­engagemang.

Bengt-Åke Gustafsson tror att det är en anledning till att han krossade Lars Lagerbäck i sportbladet.se:s omröstning där läsare fick rösta på vilken förbundskapten de tycker mest om.

–?Det är smickrande att jag vann och det är roligt att folk uppskattar vad jag har gjort. Men sam­tidigt är det synd om Lars, säger Gustafsson.

Han har en känsla att hans ­seger i omröstningen beror på fotbollslands­laget slutna värld som allmänheten uppfattar som ­stötande och irriter­ande.

Tror inte på filosofin

–?Jag har den känslan att det är mer hysch hysch och att fotbollslands­laget gömmer sig emellanåt, helt klart. Det är stängda träningar och de är inte så tillgängliga, säger Gustafsson.

Han tror inte på kollegan

Lagerbäcks taktik och ­filosofi.

Gustafsson tror på öppenhet och att man inte vinner någonting på att ha exempelvis stängda träningar inför en match. Han menar att man inte kan förutspå matchsituationer på träning eftersom det finns motståndare på ­planen och därför ­faller idén med att porta utom­stående.

”Vill inte ha det så”

–?Jag vill inte ha det så och jag tror inte att fotbollslandslaget blir bättre av det, säger Gustafsson.

Fotbollskapten Lars Lagerbäck är kortfattad när han svarar att han inte alls håller med Bengt-Åke.

–?Jag tycker inte att vi är ­hemliga i fotbollslandslaget, säger Lars ­Lag­er­­­­bäck.

Vad säger du om Bengt-Åke ­Gustafssons seger i omröstningen?

–?Roligt för honom. Om det nu har ­­någon större betydelse.