En helgalen försmak – snart möts de igen

Foto: ANDREAS SANDSTR M / BILDBYR N
HOCKEY

I kväll seriefinal.

Snart hockeyallsvensk final.

Plocka fram almanackan, bläddra fram till 9 mars och skriv ”Timrå mot AIK”.

Nu kan inget stoppa lagen – det här var bara en helgalen försmak.

Timrå hade möjligheten att i princip såga av AIK och säkra seriesegern, men utan juniorstjärnorna Jacob Olofsson och Filip Hållander, samt ligans bästa målvakt Henrik Haukeland, var förutsättningarna försämrade.

Även om Timrå hämtade upp både 0–3 och 1–4 – flög fram i den tredje perioden och bombade Linus Lundin med skott – räckte det inte hela vägen.

I stället sträckte de ut en hjälpande hand till AIK, sa ”kom och följ med här” och sedan vandrade båda lagen i väg broderligt mot den hockeyallsvenska finalen.

Även om matchen var allt annat än broderlig.

Bentacklingen var upprinnelsen

Den var extremt stökig och domaren hade minst sagt svårt att hänga med i intensiteten och känslosvallet på isen.

Det uppstod omdiskuterade situationer i VARJE byte och upprinnelsen var förmodligen den bentacklingen som Hugo Enock delade ut på Anton Holm, som luktade matchstraff, men inte gav någonting.

Resten av matchen var ett krig och en berg-och-dalbana av mål och målchanser.

AIK vann till slut seriefinalen efter straffar och rycker från ett Leksand på tredjeplats som nu har fyra poäng upp till andraplatsen och ytterligare nio poäng upp till serieledningen.

Game over – vill jag påstå.

Både Timrå och AIK har ett tacksamt spelprogram som väntar i slutspurten, lagen har i princip bara bottenskrapet kvar att möta samtidigt som Leksand har ett betydligt obehagligare schema.

Leksand ska möta alla topplag

Masarna har bland annat SAMTLIGA topp-fem-lag kvar att möta och jag kan inte se hur de ska kunna hämta in AIK och Timrås försprång.

Särskilt inte efter vad jag såg i kväll.

Herregud, vilket anfallsspel båda lagen förfogar över – även om försvarsspelen bör bli betydligt bättre än vad de visade i kväll.

Med start 9 mars och varannan dag fram till 17 mars (om det inte är avgjort innan match fem) spelas den hockeyallsvenska finalen.

Du som var på plats på Hovet, eller du som hejade framför teven, gör en mental minnesnotering eller plocka fram almanackan.

För de här lagen ska snart mötas igen.

Du kan skriva in det redan nu.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM