”Det svider så in i helvete”

HOCKEY

Tre raka segrar - sedan kom AIK:s chockförlust

Skellefteå AIK var nära att nå elitserien redan förra säsongen.

Nu ska laget dit - är det tänkt.

Men 0-3 mot Oskarshamn"?

- Det svider så in i helvete, säger tränaren Ulf Taavola besviket.

Foto: Mållös Magnus Wernblom gick mållös av rinken efter att hans lag förlorat med 3-0 mot Oskarshamn. Förlusten innebar att Skellefteå tappade serieledningen till toppkonkurrenten Leksand.

Minns ni förra säsongen?

Skellefteå hade två chanser att säkra en plats i elitserien - mot Skellefteå och Leksand, som båda redan var avsågat - men laget höll inte för favorittrycket och föll i bägge fighterna. I stället ska Skellefteå dit i vår.

- Men först och främst slåss vi om en plats i kvalserien. Man måste ta en serie i taget, säger Ulf Taavola till Sportbladet.

Segersviten bröts

Laget slutade tvåa i norra allsvenskan och i superallsvenskan hade laget tre raka segrar inför matchen mot Oskarshamn.

Där bröts sviten.

- Jag brukar sällan klaga på domaren, men tyvärr drabbades vi av en riktig hemmadomare (Niklas Persson, Onsala), säger Ulf Taavola.

Och fortsätter:

- I andra och tredje perioden fick vi totalt spela fyra minuter i tre mot fem, till exempel. Det kanske låter som en dålig bortförklaring, men vi fick inte mycket med oss i den här matchen.

Oskarshamn hade 1-0 inför tredje perioden och i stället för en Skellefteå-kvittering tryckte Robert Ohlsson in 2-0 och 3-0 gjorde Tobias Holm i öppen kasse.

"Alla kan slå alla"

- Det enda positiva i den här matchen var att vi fortsätter spela ruggigt bra i numerärt underläge. På fyra matcher har vi bara släppt in ett enda mål, säger Ulf Taavola till Sportbladet.

I och med förlusten tappade Skellefteå serieledningen till Leksand.

Snart öppnar transferfönstret och många förväntar sig att Skellefteå kommer att rusta.

Skellefteås sportchef Peo Larsson:

- Vi tittar väl som alla andra, men jag är inte så säker att vi kommer att plocka någon spelare. Men vi får se, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM