Skadad direkt: ”Det blev en käftsmäll...”

Kan tvingas värva in ersättare

avAndreas Käck

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

I slutet av april blev Joacim Eriksson, 28, klar för Brynäs.

Nu kommer det tunga beskedet att han skadat sig så pass allvarligt att han måste ersättas.

– För mig blev det en käftsmäll, säger han i ett uttalande.

Det var den 26 april som Brynäs meddelade att man tänker satsa på David Rautio och Joacim Eriksson som målvaktspar till nästa säsong. Ericson köptes loss från Djurgården och gjorde således comeback i klubben där han inledde sin proffskarriär.

– Det känns otroligt kul att få komma hem, sa han.

Allvarlig skada

Nu kommer bakslaget.

28-åringen har ådragit sig en allvarlig knäskada under försäsongen och Brynäs meddelar i ett uttalande att en rehabiliteringstid på ”ett antal månader” är att vänta.

– För mig blev det en käftsmäll, jag kommer hem till moderklubben med höga ambitioner och är otroligt motiverad över att representera klubben. Nu hoppar jag på kryckor och är ivrig att komma igång med rehabträningen för att vara tillbaka på isen så snart som möjligt, säger Ericson själv i ett uttalande.

”Har utrymme”

Sportchefen Stefan Bengtzén säger att det kan bli aktuellt att värva in en ersättare.

– Vi kommer se över alla möjliga alternativ för att ersätta Jocke. Tillsammans med ledningen kommer vi överväga om det bästa är att lyfta upp en junior, värva en målvakt på korttidskontrakt eller en mer permanent rekrytering. Oavsett vilket alternativ, så har vi utrymme i spelarbudgeten för att lösa situationen.

ARTIKELN HANDLAR OM