NHL bekräftar: Har pratat om ’snusket’

”Hans beteende är oacceptabelt”

avAndreas Käck

HOCKEY

Brad Marchand slickade (!) en motståndare i ansiktet för andra gången på kort tid.

Nu bekräftar NHL att man agerar mot stjärnan.

”Hans beteende är oacceptabelt”, skriver ligan.

Natten till lördagen tog Tampa Bay ledningen med 3-1 i matcher mot Boston efter ett övertidsdrama. Men det var något annat än resultatet som hamnade i fokus efteråt.

Halvvägs in i matchen rök Boston-busen Brad Marchand ihop med Tampa-veteranen Ryan Callahan och i stället för att tjafsa tillbaka räckte Marchand ut tungan och slickade (!) sin motståndare i ansiktet.

– Det är skamligt att han går ner på en så låg nivå. Jag vet inte vad skillnaden är mellan det där och att spotta någon i ansiktet, sa Callahan till ESPN.

Efteråt sågades Marchand stenhårt.

”NHL borde bötfälla honom och stänga av honom om han gör det igen. Pinsamt beteende”, skrev exempelvis TSN:s Ray Ferraro.

”Det är inte roligt längre. Det är bara snuskigt. Det är en skam för Marchand själv, för Boston och för ligan. NHL måste se till att det här upphör”, skrev kommentatorn Bob Irving.

Inte första gången

Det är inte första gången Marchand slickar en motståndare i ansiktet. Han gjorde samma sak på Torontos Leo Komarov i den allra första playoff-matchen häromveckan, och efteråt kom uppgifter om att NHL kontaktat Marchand med en tillrättavisning.

Något som tillbakavisades av stjärnan själv.

”Fake news”, skrev Marchand på twitter.

”Är oacceptabelt”

Men nu har NHL de facto läxat upp honom. Det bekräftar ligan själv i ett uttalande.

”NHL:s Colin Campbell (ligans disciplinära chef, reds.anm) pratade med Bostons Brad Marchand och general manager Don Sweeney i dag. Ligan har låtit spelaren veta att hans beteende i går kväll är oacceptabelt och att liknande beteende i framtiden kommer att rendera i disciplinära åtgärder”, skriver man.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM