Vancouver vann igen: ”Killarna ställer upp”

avEmilia Cederholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Jacob Markström rapporterades ha skadad sig efter ett olyckligt fall på morgonvärmningen.

Men det hindrade ändå inte svensken från spel.

Målvakten stoppade 24 av 26 skott i Vancouvers åttonde seger för säsongen.

Med Anders Nilsson borta med en fingerfraktur var det oroande uppgifter som kom från Vancouvers morgonträning inför matchen mot Chicago.

– Jag vill inte ge någon panik, men Markström tog sig precis upp till läkaren på bänken efter ett olyckligt fall, skrev Sportsnet-journalisten Iain MacIntyre på Twitter.

Men trots det var den svenske målvakten, som har hyllats rejält efter insatserna i Vancouvers senaste matcher, på isen i hemmamatchen mot Chicago Blackhawks.

Bästa inledningen sedan 2005

Väl där såg Markström inte ut att störas av en skada utan gjorde ännu en stabil insats.

Foto: Anne-Marie Sorvin / TT

Svensken stoppade 24 av 26 skott i en match som Vancouver vann med 4–2 och därmed går Canucks för första gången sedan säsongen 2005/2006 in i november månad som ledare av ”Pacific division”.

– Det handlar bara om att killarna ställer upp. Gaunce gjorde mål, Virtanen gjorde två mål och det är inte alltid så vackert, men vi får poäng och det är viktigt, sa Jacob Markström efter matchen.

22-årige Jake Virtanen som gjorde Vancouvers två inledande mål gjorde för första gången i NHL-karriären mer än ett mål i samma match och blev dessutom utsedd till matchens stjärna.

– Jag kände bra självförtroende i dag, och att slå Chicago... det visar på vår starka lagidentitet, sa Virtanen till Canucks-tv.

Elias Pettersson hyllades igen

Elias Pettersson då?

Jodå, den svenske succérookien stod för ännu en fin insats. Det blev visserligen inga poäng för 19-åringen men han hyllades av kommentatorerna efter att ha snirklat sig förbi halva Blackhawks i ett soloanfall på väg upp mot kassen.

– Han hypnotiserar sina motståndare, tjöt kommentatorn.

Foto: TT
Elias Pettersson

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM