Damkronorna

”Kolla fakta innan ni spyr över oss”

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Damkronornas stjärna: Tränar minst lika mycket (om inte mer) som killarna i SHL

På torsdagen möttes beskedet att de svenska damkronorna tvingas betala sina egna klubbor under OS av starka reaktioner.

Dagen efter får responsen i sin tur landslagsstjärnan Erika Grahm att agera.

”De flesta av oss går antingen i skolan eller jobbar för att få livspusslet att gå ihop men tränar trots det MINST lika mycket (om inte mer) som killarna i SHL. Nu tänker väl säkert många av er "bullshit". Men det är ren och klar sanning”, skriver Grahm på sin hemsida.

Erika Grahm.

Sportbladet skrev på torsdagen om hur OS-turneringen i Sotji kan bli en dyr historia för Damkronorna sedan de fått beskedet av Svenska ishockeyförbundet att inga gratis klubbor tillhandahålls.

– Det är helt sjukt egentligen. Jag själv får dock klubbor av Modo, men jag lider verkligen med de spelare som tvingas köpa själva, sa Erika Grahm då.

”Ta reda på fakta innan ni spyr över oss”

Reaktionerna var starka men dagen efter att det inte längre frågan om klubborna, utan just reaktionerna, som fått Erika Grahm att agera. På sin hemsida publicerar den 22-åriga Modo-spelaren en lång text om sina känslor kring debatten.

”Jag blir så fruktansvärt less på folk som tycker till och tror de vet något om damhockey och våra förutsättningar. Ta reda på lite fakta innan ni SPYR över oss. Nä, vi drar varken in pengar, publik eller har något speciellt intresse runt oss överhuvudtaget. Vi är väl medvetna om det men vi gnäller inte över vår situation”, skriver Grahm på sin hemsida.

”Fått kommentarer av herrspelare”

22-åringen reagerar bland annat på att hon tycker att media fått Damkronorna att framstå som gnälliga och giriga.

”Visst, det skulle vara roligt att ha bättre förutsättningar men det är verkligen inte därför vi håller på. Vi spelar hockey av en enda anledning. Kan någon gissa? Jo, för att det är så fruktansvärt roligt och vi brinner för idrotten. De flesta av oss går antingen i skolan eller jobbar för att få livspusslet att gå ihop men tränar trots det MINST lika mycket (om inte mer) som killarna i SHL. Nu tänker väl säkert många av er "bullshit". Men det är ren och klar sanning. Jag har fått kommentarer av herrspelare "Hur orkar du träna lika mycket som oss för ingenting?" Vadå INGENTING? Jag vet inte varför vissa killar spelar men jag vet varför jag och mina lagkamrater spelar, för att vi älskar det. Jag lovar att ett olympiskt spel betyder mer för oss än vad 100 000 kr i månaden betyder för en kille”.

Landslagsstjärnan fortsätter texten med en uppmaning till alla hockeyälskare.

”Snälla, låt oss kvinnor också få hålla på med det vi brinner för utan att bli dömda och totalt sågade. Vi gör faktiskt vårt bästa och det är inte vårt fel att vi är skapta som vi är.. ”

Läs hela inlägget på Erika Grahms hemsida!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damkronorna