Wikegård: ”Ett jävla bakslag för LHC”

HOCKEY

Krisklubben LHC värvar in Mark Matthesen, 29, och Kent McDonell, 34.

Ett svaghetstecken, anser Niklas Wikegård.

– Det är ett jävla bakslag för Linköping att inte kunna köra med sina egna unga spelare, säger han i sin videoblogg på TV4.

Foto: Niklas Wikegård

LHC tog i går sin första trepoängare sedan 26 oktober när Leksand besegrades med 4–1, men senare på kvällen presenterades två nyförvärv.

Kanadensiske backen Mark Matheson, 29, mångårig AHL-spelare men senast i Tommy Samuelsson-tränade Vienna Capitals i den österrikiska ligan.

Kanadensiske forwarden Kent McDonell, 34, som producerat 121 poäng på 232 matcher i landets högsta serie för AIK, Skellefteå och Färjestad, och som även gjort en säsong i allsvenska Karlskrona.

– Vi har tittat efter kompletteringar. De kommer in med energi och jag tror de kan hjälpa oss, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.

”Värvar in två gubbar”

Men experten Niklas Wikegård är inte alltför imponerad. I sin videoblogg på TV4 dömer han ut LHC:s agerande.

– LHC värvar in två gubbar, måste vara jobbigt för dem. Nu måste de flytta på egna unga spelare i Linköping och stoppa in 29-30-åriga gubbar som ska in och köra. McDonell i sin åttonde svenska klubb eller nåt sånt där, men det är väl inget fel, han är en helt okej hockeyspelare. Men det är ett jävla bakslag för Linköping att inte kunna köra med sina egna unga spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM