Ratad av Färjestad – lysande mot dem

HOCKEY

Färjestad erbjöd inte ett förnyat kontrakt på grund av hans skadehistorik.

Här är Mikael Johansson svar på tal: han matchas mest av alla forwards i Leksand, ligger i poängtoppen – och fick vara med och sänka sitt gamla lag för tredje matchen i rad.

– Jag har aldrig tidigare varit i så här bra form så länge, säger Johansson. 

Foto: Mikael Johansson har spelat i samtliga 36 matcher för Leksand hittills under säsongen och snittat 19:37 minuter på isen. I fjol blev det 32 matcher på hela säsongen för Färjestad och 14:22 minuter i snitt på isen. 

Leksand gick upp till en 4–1-ledning. Men Färjestad vaknade, reducerade till 4-3 och bjöd på några nervkittlande minuter i slutet av den sista perioden.

Men Leksand hade flyt och fick med sig tre poäng. Samtliga tre matcher mellan lagen i år har slutat med segrar för dalmasarna – som nu blivit lite av en skräckmotståndare för FBK.

”Inte jättenöjd”

Precis som i de tidigare matcherna var förre FBK-forwarden Mikael Johansson inblandad i ett mål.

– Det var med nöd och näppe vi klarade oss. Men personligen är jag inte jätte­nöjd med min insats men jag fick i alla fall bidra till det sista målet, säger han.

”Pigga ben varje match”

Du har inte missat en match, spelar mest av alla forwards i Leksand och håller till i den interna poängligatoppen. Vad sänder det för signaler till ditt förra lag?

– Det sänder inga signaler alls. I sådana fall bara till mig själv.

Jag syftar givetvis på att du inte fick förlängt kontrakt i våras på grund av din skadehistorik.

– Det får du nog ta med dem. Jag kan bara tala för mig själv och jag har aldrig tidigare varit i så här bra form så länge, säger Johansson och fortsätter:

– Sedan är det så klart roligt att få förtroende av tränarna och att få spela mycket. Det känns som att jag har pigga ben i varje match och jag kan träna helt som jag vill. Det känns jätte­bra. 

ARTIKELN HANDLAR OM