”Inga fruar som talar om vad vi ska göra”

HOCKEY

Malmö bröt Karlskronas hemmasvit

1 av 6

Den mäktiga hemmasviten är bruten.

Malmö besegrade Karlskrona med 5-3 och blev det första bortalaget att vinna i Telenor Arena den här säsongen.

– En otroligt viktig seger, säger Malmös tränare Mats Lusth.

Foto: Henrik Hetta gör 4-0 för Malmö i segermatchen mot Karlskrona. Foto: Bildbyrån.

Allt har ett slut och det gällde även Karlskronas sanslösa hemmasvit.

Inför lördagens möte med Malmö hade hockeyallsvenskans stora skrällgäng ännu inte förlorat i Telenor Arena den här säsongen.

Nu, efter 15 raka segrar, är sviten bruten.

– Det var otroligt skönt att få knäcka deras hemmastatistik, men också för att följa med tåget. Annars hade avståndet växt ännu mer uppåt. Det var en otroligt viktig seger och match för oss, säger Malmös tränare Mats Lusth till S24.

Gick från 1-0 till 4-0

Segern grundlades genom tre mål i den andra perioden, där Malmö gick från 1-0 till 4-0. I inledningen av den tredje perioden satte sedan Daniel Viksten 5-1 med sitt andra mål för kvällen.

Genom mål av Jesper Jensen och Jordan Smotherman, hans andra i matchen, fick Karlskrona kontakt, men Malmö kunde hålla undan och vinna med 5-3.

Segern var den fjärde raka för Malmö. Nu dröjer det dock återigen drygt en vecka innan nästa match för skåningarna, då de ställs mot Södertälje.

– Nu får vi ett litet uppehåll igen. Det är lite konstigt, men nu är det som det är och vi var förberedda och inställda på det. Det är inga problem, säger Mats Lusth.

”Är perfekt”

I tabellen ligger Malmö på fjärde plats med två matcher mindre spelade och två poäng upp till Västerås, som innehar den sista direktplatsen till kvalserien.

Av de avslutande 23 matcherna i grundserien spelas 14 på bortaplan för Malmö, men det ser inte Lusth som något problem.

– Vi får såna här roadtrips. Vi åker i väg på två matcher, sen har vi en med fyra matcher och en med tre matcher. Det är perfekt. Vi får vara för oss själva. Inga fruar som kan tala om för oss vad vi ska göra, om vi ska städa eller plocka ut soporna, utan vi kan bara fokusera på det vi ska göra, säger Mats Lusth.

ARTIKELN HANDLAR OM