Mästarnas nya kross

HOCKEY

Krüger: När vi spelar som det ska brukar det bli bra

Foto: Marcus Krüger (till vänster) gratulerar Michal Handzus till ett av målen i nattens kross.

NEW YORK. Chicago Blackhawks har utsatt sina motståndare för rena blitzen senaste dygnet.

De gjorde sex mål mot Dallas igår – och följde upp med sju nya i en repris av finalen från 2010 mot Philadelphia i natt.

– När vi spelar som vi ska brukar det bli bra, säger Marcus Krüger till Sportbladet efter 7–2-segern.

Regerande mästare i NHL brukar ha problem det som kallas Stanley Cup Hangover, men hur lite den åkomman bekymrar Chicago Blackhawks har vi fått en rungande påminnelse om bara det senaste dygnet.

De slog alltså Dallas Stars på bortaplan med 6–2 igår natt, flög hem – och sopade till gamla finalmotståndaren Philadelphia Flyers med 7–2 i natt.

13–4 på 24 timmar...inte så dåligt.

– Men dessförinnan hade vi förlorat tre raka och var inte alldeles nöjda med det, säger Marcus Krüger när vi når honom efter matchen mot Flyers.

– Så det har gått lite upp och ner för oss också. Nu känns det lite bättre, vi gör onekligen mål och spelar mer som vi ska. När vi gör det brukar det bli bra.

Extra anmärkningsvärt med de senaste segrarna är att båda Blackhawks målvakter – Corey Crawford och Nikolai Khabibulin – är skadade.

”Antti har varit grym”

Men istället har 24-årige finske rookien Antti Raanta gått in och varit förträfflig. Han tog 28 av 30 skott i natt igen.

– Ja, Antti...han har varit grym, tycker jag. Han fick hoppa in ett svårt läge mot Colorado, men sedan känns det som att han bara blivit bättre och bättre ju mer han spelat och nu märker man att han verkligen börjar bli komfortabel och säker, fortsätter Krüger.

Som hade en fin kväll själv också, med en assist och knappt en förlorad tekning.

– Det blev en match med mycket utvisningar och avbrott. Då får man vara beredd. Det var hela vår kedja, vi matchades mest mot Claude Giroux lina och jag tycker vi skötte det bra, säger han.

En liknande roll finns det tankar om att ”Kryckan” skulle kunna ha med Tre Kronor i OS om två månader – och inte honom emot, förstås.

– Det finns i bakhuvudet, man vet ju att det ska bli OS, det kan jag inte förneka. Men det är inte så mycket man kan göra annat än försöka spela så bra som möjligt med klubblaget och sedan får man se, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL