Skellefteå AIK

”Få känslor som slår att få tysta ner en fullsatt Löfbergs Arena”

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. De tog hem rond ett efter en ursinnig start.

I kväll vill Skellefteå ha tystnad i Karlstad.

– Det är få känslor som slår att få tysta ner en fullsatt Löfbergs Arena, säger Johan Alm.

Johan Alm, Skellefteå.

Med ett massivt publikstöd i ryggen körde Skellefteå över Färjestad fullständigt i inledningen av den första SM-finalen och vann till slut med 3-0.

I kväll går finalserien vidare i Karlstad när det är Färjestads tur att ha publiken med sig.

– Definitivt är det skillnad att spela borta och hemma. Det går inte att säga något annat. Men vi har väldigt bra bortafans som följer med och krigar på. Sedan är det få känslor som slår att få tysta ner en fullsatt Löfbergs Arena. Vår hall som hoppar är det som skulle slå det, säger Skellefteåbacken Johan Alm.

Är det något speciellt med just Löfbergs Arena?

– Det är en stor hall, fullsatt och final. Jag har svårt att tro att det skulle vara tyst på läktaren. Eller hur? Det skulle vara roligt att få tysta ner dem. Det är vår nästa uppgift.

”Inte populäraste laget”

Tränaren Hans Wallson:

– Det kommer förmodligen att vara en fullsatt arena och vi lär inte vara det populäraste laget. Det är en härlig utmaning. Vi ska jobba hårt för att ta kommandot i matchen. Vi kommer inte att backa bort en millimeter, det finns inte en chans.

I Skellefteå är Petter Emanuelsson tillbaka efter sin axelskada. Däremot saknas Erik Andersson efter tacklingen från Milan Gulas i den första finalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skellefteå AIK