Ersberg är nära återkomst i HV71

Målvakten aktuell för klubben

Erik Ersberg är nära HV71.
Erik Ersberg är nära HV71.

Erik Ersberg, 32, är nära HV71.

Målvakten bekräftar att han snart presenteras för en ny klubb.

– Ring mig i kväll eller i morgon, säger Ersberg.

HV71 åkte ut i kvartsfinal mot Skellefteå och bygger nu om laget inför nästa säsong. Enligt uppgifter till bloggaren Mr Madhawk omfattar en del av ändringarna en rockad på målvaktssidan.

Jonas Gunnarsson är på väg att lämna HV71 trots ett år kvar på kontraktet. Förre HV-målvakten, VM- och NHL-meriterade Erik Ersberg, 32, pekas ut som ersättare.

– Jonas har ett gällande kontrakt med HV till och med april 2015, men jag jobbar på andra alternativ, säger agenten Jacob Hedin till Jönköpings-Posten.

Nu ser en värvning av Ersberg ut att vara nära till hands. 32-åringen själv vill inte säga att han är nära HV men bekräftar att han snart blir klar för en ny klubb. Men det blir med stor sannolikhet Ersberg som får ta upp kampen med Gustaf Wesslau om förstaspaden i HV71.

– Jag har inte så mycket att säga. Det är inte klart med någon klubb än och jag känner att jag vill avvakta med att kommentera innan något är helt klart, säger målvakten till Sportbladet.

– Men ring mig i kväll eller i morgon så kan jag prata mer.

Åkte ut i kvartsfinal

Det senaste året har Ersberg spelat i tyska ligan, för Iserlohn som nyligen åkte ut i kvartsfinal.

Men målvakten bekräftar att det inte är aktuellt med någon fortsättning i Tyskland. I stället blir det spel i Sverige.

– Vi känner så i familjen. Jag har varit utomlands i sju år och det kan vara läge att testa på Sverige igen. Vi fick barn för ett år sedan också.

”Skönt att kunna komma tillbaka”

Ersberg med familj landade i Sverige i går. Målvakten är nöjd med tiden i Iserlohn.

– Jag var borta i nästan ett år på grund av olika operationer, bland annat höften, men fick en chans att komma tillbaka och spela igång mig själv igen i lugn och ro. Efter jul har det gått bra, framför allt för mig, och det känns skönt att kunna komma tillbaka på den nivå jag hade innan, säger han.

När blir du presenterad för en ny klubb?

– Det kan bli ganska snart, kan det bli.

Vad kan du säga om HV-ryktet?

– Jag spelade där förut. HV hade varit kul.

Erik Ersberg spelade för HV71 säsongerna 2005-2007, dit han kom från Västerås. Målvakten har gjort över 50 matcher för Los Angeles i NHL och representerat Tre Kronor i två VM-slutspel.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN