Tony Zabel tillbaka i Djurgårdens bås

...och Särkijärvi förlänger över tre säsonger

Zabel tillbaka i Djurgårdsbåset en tredje gång.
Zabel tillbaka i Djurgårdsbåset en tredje gång.

Han har tvingats lämna rollen som huvudtränare i Djurgården två gånger.

Nu kan Sportbladet avslöja att Tony Zabel, 43, är tillbaka en tredje gång i Djurgårdens bås.

Det är även klart att Hans Särkijärvi fortsätter som huvudtränare under de kommande tre säsongerna.

– "Säcken" ringde mig för ungefär en vecka sedan och frågade om jag ville komma tillbaka, säger Tony Zabel till Sportbladet.

Djurgården blev förra måndagen klart för SHL kommande säsong och ett nyckelmoment för laget har varit att få ihop tränarstaben till A-laget.

Nu har vd Jenny Silfverstrand och avgående sportchefen Charles Berglund löst de bitarna och mest intressant är att Tony Zabel är tillbaka i A-laget. Han har sparkats två gånger av Djurgården och kommit tillbaka till båset i olika konstellationer. Själv hävdar han dock att han bara har fått sparken en gång.

– Jag förstår inte var de där uppgifterna kommer ifrån. Den rätta storyn är att jag tog över efter Hardy Nilsson då jag var klar som assisterande tränare. Då tog jag över laget tills man kunde få tag i Challe Berglund. Sedan gick jag tillbaka till min tjänst som assisterande tränare, säger Zabel.

”Bra relation”

Att han fick sparken i januari, efter 5–2-segern mot Malmö, råder det dock inget tvivel om. Hans Särkijärvi tog Zabels plats och Djurgården startade en resa som slutade i kvalserien och SHL.

– Det vore konstigt om jag inte var besviken då. Det satt i ett tag, men jag är inte en sådan som ältar. Det går inte att gå runt och vara långsint och det här känns jättekul. Det är bara positiva känslor, säger Tony Zabel.

Djurgården har också förlängt Hans Särkijärvis kontrakt fram till 2018, ett led i att satsa långsiktigt och starta en ny röd tråd i Djurgården.

Tredje länken i Djurgårdens bås är Stefan Nyman, som har kontrakt ett år till.

– Vi har pratat ihop oss och känns som ett tight team. Vi är tre prestigelösa personer, säger Tony Zabel.

Tony Zabel berättar att flera klubbar varit i kontakt med honom, men de fick alla nobben.

– När "Säcken" väl ringde kände jag att det lockade. Djurgården är Djurgården och ligger mig varmt om hjärtat. Jag har varit där i 18 år och det samarbete jag hade med Stefan Nyman var fantastiskt. Jag har lärt känna Hans Särkijärvi under de här åren på ett väldigt bra sätt. Så jag kände att det här var helt rätt, säger Tony Zabel.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN