”En brutal förlust”

NEW YORK. Regerande Stanley Cup-mästarna har the blues...

De åkte på andra raka övertidsförlusten mot blytunga St. Louis Blues på påskaftonen – och är nu piskade att vinna hemma i Chicago till veckan.

– Det här var en brutal förlust, men jag vet att vi kommer tillbaka, säger Hawks-coachen Joel Quenneville.

Matchserien mellan St. Louis Blues och Chicago Blackhawks i den inledande rundan i Stanley Cup-slutspelet har snabbt blivit en klassiker.

Den första matchen, i torsdags, avgjordes först när Alex Steen början av tredje övertidsperioden tryckte in sudden death-pucken – och även påskaftonens retur gick alltså till övertid.

Dessförinnan hade lagen stått tåspets mot tåspets i en frustande, ursinnig duell med extra allt – vansinnestempo, brakande tacklingar, makalösa individuella prestationer och även rena övergrepp.

Fem minuters PP

För det var ett sånt Hawks-backen Brent Seabrook gjorde sig skyldig till när han knappa fem minuter före full tid knockade Blues-kaptenen David Backes med en tackling i huvudet och fick matchstraff.

Gästerna hade i det läget ledningen med 3-2, men under det fem minuter långa powerplay som följde etablerade hemmalaget ohyggligt tryck och när sju sekunder återstod kvitterade ryske artisten Vladimir Tarasenko.

”Vi kommer tillbaka”

Sedan avgjordes matchen av defensive specialisten Barret Jackman – en högst osannolik hjälte – 05.50 in i övertiden.

– Det var jobbigt att förlora första matchen efter så mycket övertid, men det här var ännu värre. Brutalt. Vi hade ledningen med sex sekunder kvar, säger coachen Joel Quenneville till NBC.

– Men jag vet att vi kommer tillbaka, vi kommer få ny kraft hemma i United Center.

Det vill nog till.

Annars riskerar hela Chicago att hamna i en svår blues...

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN