Jättesuccé – nu kan han stanna

Publicerad:

Rajala har lyft HV 71 ur krisen: ”Trivs verkligen”

1 av 2 | Foto: TT
Sportchefen Fredrik Stillman hoppas att Toni Rajala stannar. ”Han har allt som präglar en spetsspelare”, säger han.

Toni Rajalas j­ättesuccé rullar vidare.

Och nu öppnar 22-åringen för en fortsättning i HV 71 nästa säsong.

– Det finns definitivt en möjlighet, säger han.

Toni Rajala öser in poäng.
Foto: BILDBYRÅN
Toni Rajala öser in poäng.

Det dåvarande krislaget HV 71 värvade Toni Rajala i mitten av oktober. Finländaren, som bröt sitt kontrakt med Edmonton i augusti, presenterade sig omgående och Jönköpingsgänget har fått ett rejält lyft och är på väg uppåt i tabellen efter att ha legat sist.

Mot Frölunda i går fick han en gratischans i slutet av den andra perioden. Andreas Johnson sjabblade med pucken och Rajala klippte till direkt.

– Jag hade lite tur där och tänkte bara på att skjuta. Och plock-krysset är ju ett rätt bra ställe att sätta den, haha. Vi fick en tvåmålsledning där och det räckte till slut till seger och tre välbehövliga poäng, säger Toni Rajala efter 3–2-vinsten.

”Är lite för tidigt”

På 19 matcher har han gjort 18 poäng (10+8) och har +11 i plus/minus-statistiken. Kontraktet gäller säsongen ut, men Rajala kan alltså tänka sig att förlänga det.

– Ja, jag gillar verkligen Jönköping och trivs här. Organisationen och ligan är bra, men det är lite för tidigt att med säkerhet säga hur det blir. Jag har inte pratat med Fredrik (Stillman, sportchefen) ännu, men ska göra det snart, kanske efter jul, säger forwarden.

”Har alla redskap”

Stillman lyser upp när han får höra vad Toni Rajala sagt.

– Då ordnar du det åt mig? Nä, men för vår del får han naturligtvis väldigt gärna vara kvar. Tyvärr är det inte bara upp till mig, utan det är många saker som spelar in.

Vad säger du om Rajalas tid hos er?

– Kommentarer överflödiga egentligen. Han har allt som präglar en spetsspelare och det har han visat. Alla redskap som behövs finns där. Och den kedjan (med William Karlsson och Patrik Carlsson) ser ut att ha riktigt roligt ihop också. Det är inga muskelknuttar, men de åker skridskor och släpper pucken. Då brukar det funka, säger Fredrik Stillman.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN