Har skrivit på för Vancouver

HOCKEY

Nu lämnar Mikael Samuelsson
Detroit för annan svenskklubb

Mikael Samuelsson lämnar en svenskklubb för en annan.

Den före detta Detroitforwarden har skrivit på ett treårskontrakt med Vancouver Canucks.

– Jag spelar gärna i en kedja med Sedinarna, säger ”Samme” till Sportbladet.

Foto: Mikael Samuelsson efter ett av sina slutspelsmål i våras.

Mikael Samuelssons kontrakt med förra årets mästarlag gick ut den 1 juli. Efter fyra framgångsrika säsonger med Detroit Red Wings var intresset av förklarliga skäl stort bland de andra NHL-klubbarna och ”Samme” hade anbud från sju, åtta olika lag att välja på.

Valet föll till slut på Vancouver.

Är nöjd med kontraktet

– Jag hade förhoppningar om att det skulle finnas några klubbar att välja på. Men det känns verkligen som om de tror på mig i Vancouver. Det är en bra situation och jag är nöjd med kontraktet. De två sakerna går hand i hand, säger Mikael Samuelsson till Sportbladet.

Det var dock nära att det blev en förlängning med Detroit. Red Wings – som inte lyckades skriva nytt kontrakt med Marian Hossa – fanns länge med i diskussionerna.

– De var med hela vägen fram till slutet. Jag har trivts kanonbra i Detroit, säger Samuelsson.

En pålitlig målskytt

I Vancouver blir nu 32-åringen lagkamrat med bland andra tvillingarna Sedin, som skrev nya långtidskontrakt med klubben i onsdags.

Att spela i en kedja med tvillingarna Sedin borde väl locka?

– Jag spelar gärna i en kedja med Sedinarna. Men det finns absolut inga garantier om var jag ska spela. Det gäller att förtjäna sin plats, säger Samuelsson.

Att den före detta SSK-forwarden ändå får en chans bredvid Sedinarna är ingen kvalificerad gissning. Samuelsson har varit en pålitlig målskytt i Detroit och gjort 67 mål under sina fyra säsonger i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL