SHL Svenska hockeyligan

Modo missar slutspelet

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”Det är riktigt dåligt”

Svenska mästare för två år sedan.

I år missat slutspel.

Modo har havererat under säsongen 2008/2009.

– Det är riktigt dåligt, säger Victor Hedman till PPV efter 4–2-förlusten borta mot Frölunda.

Efter uppvisningen mot Luleå så fanns hoppet hos Modo om att laget trots allt skulle kunna nå en slutspelsplats. Borta mot Frölunda fick man också en mycket bra start när Fredrik Warg gjorde 1–0 efter drygt 15 minuter, ett resultat som stod sig in den första perioden ut

– Jag såg hålet och Honken tappade väl in den. Det gäller att ta chansen när man får den. Det var grymt viktigt, säger Fredrik Warg till PPV.

Frölunda vaknade

Det var dock Frölunda som tog det där målet på bästa sätt. På cirka tio minuter gick laget från 0–1 till 3–1 och såg ut att ha avgjort matchen när Per Hållberg lyckades få in en reduceringspuck.

– Ja, det är klart att det var ett viktigt mål. Vi kom närmare och nu ska vi försöka komma ikapp i sista, sa Per Hållberg till PPV.

Så blev det inte. Frölundas Oscar Hedman kunde istället förstöra kvällen för Modo och för brorsan Victor som var oerhört besviken efter 4–2-förlusten. Nu är laget definitivt borta från slutspelet.

– Det är jävligt tråkigt. Vi leder med 1–0, men släpper in tre mål i den andra perioden. Frölunda är bra, men det är tråkigt, säger han till PPV.

Ingen kvalserie

Tack vare att Rögle förlorade hemma mot Linköping så behöver Modo inte oroa sig för kvalserien, men det var en klen tröst för Hedman.

– Det är slutspel vi har kollat på hela tiden. Nu blir det en betydelselös sista match. Vi har satt oss själva i den här situationen. Det är riktigt dåligt, jag vet inte vad mer jag ska säga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan