Uppgifter: Söderberg klar för Boston Bruins

HOCKEY

Lämnar elitserien för NHL

Han åkte ur slutspelet i fredags.

Nu är Carl Söderberg klar för Boston Bruins.

27-åringen har, enligt ESPN, skrivit på ett flerårskontrakt med NHL-klubben.

Linköping föll i den femte semifinalen mot Skellefteå i fredags och säsongen var därmed över. Matchen blev Carl Söderbergs sista match i Sverige på ett tag. Boston har rättigheterna till 27-åringen och har nu bestämt sig för att kalla över honom.

Enligt ESPN är klubben överens med Söderberg om ett flerårsavtal. Det enda som återstår innan affären är klar är att svenska ishockeyförbundet godkänner övergången.

Boston-presidenten Cam Neely dementerar att övergången är hundra procent klar – och för Tre Kronor har Söderberg setts som en högaktuell VM-spelare.

”Inte godkänt ännu”

– Jag har inte pratat med Peter Chiarelli (Bostons general manager) i dag, men vad jag vet har inte svenska ishockeyförbundet godkänt övergången. Däremot, från vårt perspektiv, ser det väldigt lovande ut, säger Neely till NESN.

Söderberg gjorde 31 mål och blev skyttekung i elitserien. Under slutspelet blev det dock bara ett mål på fem matcher för 27-åringen.

Boston vill använda honom som ytterforward i stället för center i NHL.

– Vi ska testa honom på kanten och se om han trivs där. Det är svårare att spela center på den här nivån än det kanske ser ut, med markeringen i försvarszonen och båda sarghörnen. Den biten av spelet tar ett tag att lära sig, men vem vet – det kanske går snabbt för honom att ta till sig det.

ARTIKELN HANDLAR OM