SHL Svenska hockeyligan

’Bra tryck i slagen’

HOCKEY

Matchen urartade i rallarslagsmål – då plockade Svensson fram thaiboxningen

Fredrik Svensson, 37, tränar thaiboxning med K1-stjärnan Rickard Nordstrand, 37.

När samtliga spelare på isen brakade samman tog Luleåbacken fram ­sina specialkunskaper – och nitade Frölundas Henrik Tömmernes, 22.

– Det var ganska bra tryck i slagen, säger Svensson.

Tömmernes.Jätteslagsmål I slutet av första perioden tömdes båsen och det blev vilt slagsmål ute på isen. Luleås Fredrik Svensson gick hårt åt Frölundas Henrik Tömmernes. ”Men jag behöll handskarna på i alla fall”, säger Svensson.

Frölunda ledde med 2–0 när den första perioden led mot sitt slut. Då slängde Mats Rosseli Olsen ut en klubba och fällde Luleås Pavel Skrbek. Tjecken dundrade in i sargen och det blev startskottet på årets fajt i slutspelet. Samtliga spelare var ute på isen och gjorde upp. Den kanske hårdaste striden stod mellan Luleås tuffing Fredrik Svensson och Frölundabacken Henrik Tömmernes.

”Hyfsad form”

– Det såg lugnt ut först, men sedan hettade det till. Jag tog bara tag i någon som var uppe på ryggen på Anton (Hedman) och försökte få bort honom, säger Svensson, som tidigare tränat boxning med Paolo Roberto och som sedan flera år tillbaka kör thaiboxning med K1-stjärnan Rickard Nordstrand på somrarna.

– Jag började med det för att bryta av den vanliga träningen. Jag närmar mig 38 år nu och är fortfarande i hyfsad form, bland annat tack vare det. Thaiboxning är både roligt och bra. Och det är klart att det hjälper till när det blev som i dag.

Behöll handskarna på

Svensson fick in flera klockrena träffar i ansiktet på Henrik Tömmernes, som inte hade en susning om Luleåbackens fritidssyssla.

– Nej, men jag hörde att han är en hårding. Vi fick in några slag på varandra, men han gick väl lite hårdare och jag ville inte riskera matchstraff eller avstängning så det fick vara så, säger Frölundaspelaren, som klarade sig undan helskinnad.

Fredrik Svensson:

– Jag behöll handskarna på i alla fall, det var nog bäst. Men man måste stå upp för sina lagkompisar. Det är roligt när det tänder till lite.

Jätteslagsmålet resulterade i fyra utvisningar per lag. Frölunda höll undan och vann till slut med 2–0, mycket tack vare storspelande målvakten Julius Hudacek, och utjämnande till 1-1 i matcher.

– En härlig vinst. Nu har Luleå press på sig och måste vinna där uppe för de vet att det blir tufft här i Scandinavium, säger Tömmernes.

ÅRETS FAJT – SÅ VAR DEN

Precis när slutsignalen ljuder fläker Frölundas Mats Rosselli Olsen ut sin klubba – och fäller Luleås Pavel Skrbek som flyger rakt in i sargen.

Luleås Johan Fransson ilsknar till rejält över det till synes onödiga tilltaget och bestämmer sig för att ge tillbaka. Han ger Rosselli Olsen en ordentlig tryckare i ryggen och plötsligt urartar allt.

En drös spelare från vardera lag beger sig snabbt till gröten vid den vänstra tekningscirkeln och börjar svinga vilt. Värst är bråket mellan Henrik Tömmernes och Fredrik Svensson.

Totalt delas åtta utvisningar ut, varav fem av dem renderar i 2+2. Här är samtliga utvisningar:

Frölunda

Mats Rosselli Olsen: 2 min, tripping.

Henrik Tömmernes: 2+2 min, roughing.

Joel Lundqvist: 2+2 min, roughing.

Gustav Rydahl: 2+2 min, roughing.

Luleå

Johan Fransson: 2 min, r­oughing.

Anton Hedman: 2 min, r­oughing.

Chris Abbott: 2+2 min, r­oughing.

Fredrik Svensson: 2+2 min, roughing.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan