”Hittar sätt att döma bort mål”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Förlundas kvittering bortdömt

1 av 3

GOTEBORG/STOCKHOLM. Frölunda kvitterade i slutet av den tredje kvartsfinalen mot Luleå.

Men målet dömdes bort efter att Joel Lundqvist kört över målvakten.

– Luleå spelar ju ett bra försvarsspel, det får man ge dem, säger Joel Lundqvist syrligt.

Luleå har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot Frölunda. Bortalaget tog ledningen genom Daniel Zaar redan sex minuter in i den första perioden.

Kristian Näkyvä ökade på till 2-0 i mitten av den andra.

Men Frölunda kom tillbaka. Nio minuter in i den tredje perioden satte Joel Lundqvist reduceringen. Med bara minuter kvar tryckte Lundqvist in ytterligare en puck i mål – men kvitteringen dömdes bort efter att Frölundaspelaren kört in i målvakten Joel Lassinantti.

– Vi levererade bilder till domaren som såg på bilderna att Joel Lundqvist kör in målvakten och pucken i mål, därför ej mål, säger Christer Lärking från situationsrummet.

”Tänker inte grina”

Alla höll dock inte med om bedömningen.

– Joel Lundqvist blir fälld. Han kan inte stanna och pucken ligger löst bakom Lassila. Jag anser att Luleå har lite flyt i den situationen, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Frölundatränaren Roger Rönnberg tycker inte heller att beslutet var rätt.

– Han gör det jättebra Joel och blir hakad, det är därför han ramlar. Jag hoppas att de inser att han blir trippad å de grövsta av Sandström och ramlar över Joel. Jag tror att pucken är på väg in i alla fall, säger han till C More.

Rönnberg delar också ut en rejäl känga.

– Det känns som att vi hittar sätt att döma bort mål, så har det varit hela säsongen. Det är så många kockar att det är svårt att göra mål i SHL just nu. Men totalt sett är vi för bleka för att jag stå här och grina över den här händelsen.

Luleå satte 3-1 i tom kasse i slutet och leder nu kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

– Det är riktigt bra bortamatch från vår sida. Även fast det är bortaplan och de kommer ganska hårt lyckas vi ta tag i taktpinnen och vågar släppa loss vårt spel, säger målvakten Lassinantti till C More.

”Kan bygga vidare”

Joel Lundqvist:

– De bygger sitt spel på ett bra försvarsspel. De skapar ju inte många målchanser i spel fem mot fem. Sen får de ledningen, och kan bygga vidare på det,

I fjol åkte Frölunda ut mot Linköping i kvartsfinalen. Ett Linköping som spelade på ett liknande sätt som Luleå gör nu, med tung defensiv och fokus på att störa Frölundas spel.

Samma visa nu igen?

- Passningsspelet är viktigt för oss. Den sista touchen var inte bra i dag. Sätter vi inte de här insticken och lite bra passningar så blir det hackigt. Den sista kylan saknades i dag. Men vi känner att vi kan komma upp lite spelmässigt.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!