Nylander har skrivit på för Toronto

Foto: Nylander valdes av Toronto i draften i juni.Nu har han skrivit kontrakt.
HOCKEY

William Nylander har skrivit ett treårskontrakt med Toronto.

NHL-klubben har stor tro på 18-åringen.

– Vi är glada över att vi kunde övertyga honom om att skriva på sitt första NHL-avtal, säger general managern David Nonis.

William Nylander valdes som nummer åtta totalt i draften i somras. 18-åringen har sedan dess imponerat stort vid Torontos talangläger.

”En väldigt ljust framtid”

I dag belönades Nylander med ett NHL-kontrakt.

– William Nylander bidrar inte bara med högklassig fart och skicklighet i sitt spel, han har även stark karaktär på och utanför isen, säger general managern David Nonis.

– Vi tror att han har en väldigt ljus framtid och är glada över att vi kunde övertyga honom om att skriva på sitt första NHL-avtal.

Nylander har skrivit på ett så kallat ”entry level contract”. Det är det första avtalet som alla draftade spelare under 21 år skriver på, och då är kontraktslängden alltid tre år.

Oklart var han spelar i höst

Det är dock inte klart var han spelar i höst. Det kan bli NHL eller AHL, Toronto kan även låna ut honom till en klubb i SHL.

Nylander stod för ett mål och sex assist på 22 matcher för Modo förra säsongen. Sedan var han en sejour i Rögle respektive Södertälje – där han var en starkt bidragande faktor till att klubben blev kvar i hockeyallsvenskan.

Han avslutade säsongen med att sätta svenskt poängrekord i U18-VM, han stod för 16 poäng på sju matcher. Det var första gången en svensk blev poängkung i turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL