Modo värvar allsvensk forward

HOCKEY

Gjorde 32 poäng på 49 matcher för Timrå i fjol

Foto: Ludvig Nilsson.

Modo har börjat rusta inför kommande säsong. Forwarden Ludvig Nilsson hämtas in från Timrå.

– Vi tror att han kommer att ta stora steg i sin utveckling när han börjar träna och spela med ett SHL-lag, säger Modos general manager Per Svartvadet.

Modos säsong var ett stort mörker och man tvingades kvala sig kvar i SHL.

Till kommande säsong har man nu plockat in Timråforwarden Ludvig Nilsson som gjorde 32 poäng (11 mål och 21 assist) på 49 matcher under årets säsong.

– Vi tror att han kommer att ta stora steg i sin utveckling när han börjar träna och spela med ett SHL-lag. Han är ung och utvecklingsbar men är redan en spelare som är bra på skridskorna samtidigt som han kan ta för sig ute på isen, säger Modos general manager Per Svartvadet till Modos hemsida.

Skrivit ett tvåårskontrakt

21-årige Nilsson är fostrad i Huddinge och Djurgården men har sedan 2010 tillhört Timrås organisation. Kontraktet med Örnsköldsvikklubben är skrivet på två år.

– Det känns otroligt kul att jag nu skrivit på för Modo Hockey. Jag var här redan under juluppehållet och tränade och det jag upplevde då har bara förstärkts under dagen idag. Det är en professionell organisation där allting är väldigt välordnat för oss spelare, säger Ludvig Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM