Bestämmer du inte över laget ”Perra”?

Örnsköldsvik/Stockholm. Donald Brashear stal återigen rampljuset när han fick Ole-Kristian Tollefsen utvisad.

Nu hintar tränaren Per-Erik Johnsson om att beslutet att spela honom inte var hans eget.

– Det är uppgjort sedan tidigare, så det får du gå till någon annan och fråga om, säger han.

Per-Erik ”Perra” Johnsson.
Per-Erik ”Perra” Johnsson.

Redan på förhand sålde Modo in matchen mellan hemmalaget och Färjestad som ett möte mellan tuffingarna Donald Brashear och Ole-Kristian Tollefsen. Nye tränaren ”Perra” Johnsson väntade dock i 30 minuter med att lufta sin ökände bråkstake. Men på de 36 sekunderna hann han få Ole-Kristian Tollefsen utvisad för en cross-checking.

– Han väger 100 kilo och faller som en fluga, utvisningen är väl därefter, tyckte Tollefsen om situationen.

Brashear tyckte inte att det handlade om någon filmning:

– Jag tror att om jag ramlar så tacklade han nog rätt så hårt.

Forsberg bakom ordern?

Eftersnacket kom så återigen att handla om Donald Brashear, men när Per-Erik Johnsson på presskonferensen fick frågan om varför han satte in sin profil på isen menade han plötsligt att det inte var hans eget beslut.

– Inga kommentarer kring det. Det är uppgjort sedan tidigare, så det får du gå till någon annan och fråga om, säger Perra Johnsson.
Vem då?
– Någon annan.

Vilka är det som gjort upp det över ditt huvud?
– Jag vet inte.

Vem gav dig beskedet att han skulle in?

– Nu var han ju på bänken.

Det ligger nära till hands att tro att Modo-tränaren syftade på Peter Forsberg som låg bakom värvningen och i dag var på plats i Fjällräven Center för första gången på två månader men det avvisar assisterande tränaren Henrik Gradin.

Beror på marknadsföringen

– I det läget var det väl jag som släppte in Brashear, men jag är ansvarig för forwardscoachingen och "Perra" är ansvarig över mig, över oss. Så länge han inte säger något annat är det jag som skickar in, säger han och fortsätter:

– Jag kände att vi behövde ett momentum och en brytning i matchen och nu tycker jag det slog väl ut den gången, det var lite därför vi inte använde honom i tredje, för vi hade fått fördel av den händelsen. Hade vi skickat ut honom igen hade vi kanske fått något emot oss, att han hade stoppat någon handske i ansiktet på någon, så...

Man marknadsför det som ett möte mellan Tollefsen och Brashear, det gör väl er tvungna att slänga in honom?
– Lite så är det. Men marknadsföringen i dag är lite så som Färjestad också gör det själva, så det blev en rolig grej av det hela. Visst är det så, folk kommer hit för att se honom, det har blivit en kultgrej av det hela. Men nu måste vi fokusera på att vinna matcher, det går troll här och nu vinner vi inga matcher, då får man ta till allt som behövs för att vinna matcher.

Men Peter bestämmer inte?

– Nej, nej, nej. Att han ska vara med tycker vi är givet, men om han ska spela eller inte säger inte Peter till något om. Det är vi som coachar, säger Gradin.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN