Pettersson Wentzel: ”Bara att gilla läget”

1 av 2
HOCKEY

GÄVLE. Kontraktet är uppsagt och han petades i den första matchen mot Brynäs.

Men på måndagkvällen klev Fredrik Pettersson Wentzel in och räddade Färjestad från ett fiasko.

– Det är bara att gilla läget och hela tiden göra sitt bästa så brukar det lösa sig i slutändan, säger FBK-målvakten.

Anssi Salmela avgjorde i förlängningen och nu väntar en direkt avgörande match på tisdag kväll i Karlstad.

Totalt sett var Färjestad det bättre laget i går, men Fredrik Pettersson Wentzel svarade ändå för några direkt avgörande räddningar.

Inte minst i inledningen av förlängningen då Bill Sweatt kom helt fri.

– Ja, han (Sweatt) är grymt skicklig så det var skönt att jag kunde ha lite flyt och rädda den. Men vinner vi inte nästa match är inte den här segern något värd, säger Pettersson Wentzel.

”Bara gilla läget”

Annars har det varit två turbulenta veckor för den 23-åriga målvakten. I slutet av februari sa Färjestad upp det sista året på hans treårskontrakt. Och när play in-spelet inleddes i lördags var Pettersson Wentzel petad till förmån för Justin Pogge.

– Det är den bransch vi lever i. Det är tufft att spela på den här nivån och klarar man inte av det kan man lika gärna börja spela i någon annan liga någon annanstans. Det är bara att gilla läget och hela tiden göra sitt bästa så brukar det lösa sig i slutändan, säger Pettersson Wentzel.

Men efter en mindre bra insats av Pogge i lördags valde tränaren Tommy Samuelsson att satsa på Pettersson Wentzel. Och det blev ett lyckokast:

– Det kändes helt okej. Jag kom in i det bra och fick göra några bra räddningar.

”Inte råd att tänka i andra banor”

Står du nästa match också?

– Jag har inte hört något men gör mig redo för att spela, sedan är det upp till tränarna. Den här tiden av säsongen är det bara köra på. Man har inte råd att tänka i några andra banor.

Färjestad har inte missat kvartsfinal på 21 år, men nu var säsongen på väg att ta slut redan innan slutspelet inleds. Bill Sweatt kvitterade till 2–2 med dryga minuten kvar och Brynäs fick också inleda förlängningen med ett power play. Men 6.12 in i förlängningen sköt Anssi Salmela det avgörande målet.

– Jag kom från båset och (Per) Åslund svängde runt och hittade mig och det öppnades upp en yta att skjuta på, berättar finländaren.

Anssi Salmela ser fram mot det avgörande mötet i Karlstad.

– Vi har en fördel nu. Tufft för Brynäs att förlora här och sedan åka till vår hemmaarena.

ARTIKELN HANDLAR OM