Nu väljer Mårts att kommentera Hjalmarsson-gate

HOCKEY

Tre Kronor-spelaren fick inte flyga hem: ”Han är ingen festprisse, så därför blev jag förvånad”

Foto: Simon Hjalmarsson pratar med pressen.

Simon Hjalmarsson stoppades från att flyga hem efter dubbellandskamperna mot Finland.

Nu bryter Pär Mårts tystnaden och ger sin syn på händelsen:

– Det är inte bra, det kan jag inte tycka. Men Simon är ingen festprisse, därför blev jag förvånad, säger Tre Kronors förbundskapten.

Det var efter dubbellandskamperna mot Finland i början av februari som Simon Hjalmarsson, 26, skulle flyga tillbaka till Moskva från Stockholm. Men CSKA-forwarden fick aldrig åka med planet eftersom flygpersonalen ansåg att han inte var i tillräckligt bra skick:

I stället fick den VM-meriterade landslagsspelaren tillbringa natten i Stockholm för att först dagen efter flyga till Moskva.

–  Vad jag har förstått var det så att de satt i restaurangen på Arlanda och käkade och drack öl och Simon tog en sömntablett. Vilket i sin tur ledde till att flygpersonalen tyckte att han såg berusade eller sjuk ut och inte skulle gå ombord på planet, sa generalsekreterare Tommy Boustedt då.

Pär Mårts valde att inte alls kommentera händelsen, men nu ger han sin syn på det som inträffade:

”Inte bra, det kan jag inte tycka”

– Jag har fått allt berättat för mig och nu låter jag det vara. Det är inte mitt bord längre. Tommy (Boustedt) har sagt att vi bara ska lämna det därhän och då gör jag det.

Hur känner du kring det som hände?

– När jag hade pratat med Simon var det ingen stor grej. Det blev uppförstorat. Det är inte bra, det kan jag inte tycka. Men just hur det hände så känner jag att Simon bara klev av planet och tog in på ett hotellrum och åkte tillbaka dagen efter. Det var inte större än så och jag tror på Simon. Han är ingen festprisse, så därför blev jag förvånad.

Händelsen skapade stor publicitet:

– Han förstod inte riktigt vad som hände eller varför det blev så stort av det. Jag pratade med honom dagen efter då han satt på Arlanda och skulle flyga tillbaka.

Och Mårts räknar med Hjalmarsson i Tre Kronor:

– Absolut. Han är i allra högsta grad aktuell för VM-spel.

ARTIKELN HANDLAR OM