Het Landeskog målskytt igen

HOCKEY

NEW YORK. Gabriel Landeskog är så het att snön i klippiga bergen snart smälter.

Med ännu ett mål när Avalanche i natt nollade Columbus är han uppe i sammanlagt tretton poäng på de senaste elva matcherna.

– När man har självförtroende och känner att det kan bli mål varje gång man är på isen blir allting lättare, säger Colorado-kaptenen till Sportbladet efter 4-0-segern.

Colorado gjorde processen kort med Columbus i Nationwide Arena i natt.

Redan efter knappa tio minuter hade de ledningen med 3-0 och sedan hände inte så mycket mer än att de i mitten av andra gick upp till 4-0 också.

– Vi fick en väldigt bra start och sedan ska jag inte säga att vi spelade på resultatet, men vi var smarta och säkra i defensiven och såg till att de inte fick skapa så jättemycket, säger Gabriel Landeskog när vi når honom efter slutsignalen.

”En planerad grej”

Han var i högsta grad själv inblandad och följde upp det bejublade solonumret mot Pittsburgh hemma i Pepsi Center härom natten med ett nytt mål – den här gången en liten Tomas Holmström-variant då han i ett powerplay stod och bökade vid målgården, fick en passning av Ryan O'Reilly, vände bort Blue Jackets-keepern Curtis McElhinney i en cirkelrörelse och tryckte in pucken.

– Det var en liten planerad grej. Vi har pratat om det, att vi ska söka den positionen i powerplay. Får man tag i pucken där finns det i allmänhet många bra alternativ, fortsätter ”Gabbe”.

Som överhuvudtaget förkommit flitigt i protokollet senaste månaden och alltså svarat för hela tretton poäng på de senaste elva matcherna.

– Ja, det är som jag sagt förut. Det har med självförtroende att göra. Känner man att det kan bli mål varje gång man är på isen blir allting lättare. Det är stor skillnad mot när självförtroendet är sämre, förklarar han.

”Tuff situation”

Segern mot Jackets var Avalanches andra raka och sjätte på de senaste åtta matcherna och laget ser för närvarande påfallande starkt ut. Problemet är bara att avståndet upp till slutspelsstrecket fortfarande är väldigt långt. Gabriel och hans kompisar har nio poäng att plocka in – och bara sjutton matcher kvar att spela.

– Vi är medvetna om att vi försatt oss i en tuff situation och behöver vinna en väldig majoritet av matcherna som återstår, men vi tror fortfarande på att vi kan klara det och kommer inte att ge upp, säger den svenske kaptenen.

ARTIKELN HANDLAR OM