Rögle på väg mot SHL-kval

HOCKEY

Vann efter straffar mot Vita Hästen

1 av 2

Tre segrar på tre matcher.

Rögle har nu fyra poäng ner till Mora på fjärde plats i Slutspelsserien med två matcher kvar att spela.

Jordan Smotherman blev återigen hjälte i straffläggningen.

Båda lagen kom med två segrar i bagaget inför mötet i Ängelholm. Det blev också en väldigt jämn tillställning mellan två lag med stort självförtroende.

– Det är en jätte, jättebra hockeymatch, säger experten Leif Strömberg i Viasat Hockeys sändning.

Den första perioden blev mållös med chanser åt båda håll men i den andra radade Rögle upp möjligheter. Laget prickade målramen tre gånger och Axel Brage i Vita Hästen kassen svarade för ett par jätteräddningar vilket gjorde att ställningen var 0-0 även efter två perioder.

– Det är hett där ute, men jag tycker att vi gör det bra i försvarsspelet, håller dem på utsidan för det mesta, sa Vita Hästens Marcus Pettersson i periodpausen.

Smotherman straffhjälte igen

Det krävdes ett slagskott i krysset, av  Sebastian Stålberg, framför en skymd Axel Brage för att Rögle skulle ta ledningen.

Hemmalaget såg också ut att gå mot seger men med sju minuter kvar kvitterade Marcus Pettersson för bortalaget.

Matchen gick till straffar och där blev, precis som i förra matchen,  Jordan Smotherman hjälte. Han var den enda som lyckades sätta dit pucken bakom två bra målvakter.

Efter matchen var båda tränarna nöjda.

– Man blir lugn när spelarna uppträder så här stabilt. Vi är jättenöjda med att ta en poäng här nere. Man vill helst att det skulle varit en hockeyallsvensk final så att det fått avgöras i förlängning, säger Vita Hästens tränare Niklas Czarnecki.

– Det är en bra hockeymatch. Vi har gjort det bra hittills i serien men måste fokusera på nästa match hela tiden. Det gäller att vara som bäst när de avgörande matcherna börjar, säger Rögles tränare Magnus Bogren.

Rögle är fortsatt etta i tabellen och Vita Hästen ligger på tredjeplats med en poäng ner till Mora nedanför strecket.

ARTIKELN HANDLAR OM