Little sänkte HV71 – hyllas: ”Bidrar med en jäkla energi”

avJohannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Broc Little sänkte HV71 med två mål – och hans betydelse för Linköping går inte att ta miste på.

Med Little på isen snittar LHC drygt 2,2 poäng per match. Utan amerikanen är den siffran 1,2 poäng per match.

– Broc bidrar med en jäkla energi, säger Linköpings lagkapten Eddie Larsson.

Linköping har gått otroligt starkt efter jul. Mot HV71 kom fjärde raka vinsten och återigen var det Broc Litttle, 30, som var den stora segerorganisatören. Först gjorde han 3-3 och i förlängningen behövde han bara 32 sekunder på sig för att skjuta extrapoängen till Linköping inför 8 300 personer på läktaren.

– Det är fullsatt. Vi måste ge dem en show, sa Little till C More efter matchen.

”Som en extra spelare”

För Sportbladet utvecklar han betydelsen av att spela inför en fullsatt arena.

– Jätteviktigt. Den här tiden på året är det inte alltid lätt att tagga till hundra procent, men när man får spela inför fullt hus kommer det naturligt. Det hjälper att ha publiken som en extra spelare, säger Little.

Amerikanen åkte på en skada i mitten av oktober och den gjorde att han missade 15 matcher. Nu har han spelat fem matcher i rad och efter att ha gått mållös från de två första matcherna har han nu gjort fem mål på de tre senaste.

– Det känns bättre och bättre. Under de första matcherna kände jag mig lite efter, men efter det första målet lättar det lite. Efter det känns det som vanligt, säger Little.

Det var väl bara två mållösa matcher?

– Haha. Så kan man se det. Men i mitt huvud var det två månader. Det var längesen man hade den där känslan. Man tränar på, men när man missar så mycket är man lite efter. Skönt att få in några pucken, säger Little.

Hyllas av lagkamraten

Att Little är viktig för LHC är det inget snack om. Med amerikanen på isen har laget tagit 34 poäng, 2,26 poäng per match i snitt. På de 15 matcher han missade tog Linköping 18 poäng, vilket ger ett snitt på 1,2 poäng per match.

– Det är bara att kolla i dag. En jämn match, men han kliver in och avgör, säger LHC:s lagkapten Eddie Larsson.

– Broc bidrar med en jäkla energi. Det spelar ingen roll att han är 30 år. Han har fortfarande en vilja att göra mål. Har han inte gjort mål på en, två matcher står han och nöter extra en kvart efter varje träning, byter klubbor och grejar. Han vill verkligen producera och får med sig de yngre killarna, säger Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM