Patrik Berglund får sparken av Buffalo Sabres

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Först stängdes Patrik Berglund av på obestämd tid från Buffalo Sabres.

Efter att svensken fått massiv kritik från amerikanska medier väljer nu klubben att sparka svensken.

”Det kommer inte att förmedlas ytterligare information eller fler kommentarer om detta just nu”, skriver klubben på Twitter.

I helgen kom chockbeskedet från Buffalo Sabres; Patrik Berglund, 30, stängs av från klubben med omedelbar verkan. Orsaken har hållits hemlig sedan dess, men klubben meddelade att beslutet grundats på disciplinära skäl.

Buffalo News-krönikören Mike Harrington, som bevakat klubben sedan 1987, skrev att Berglund – som missat lagets två senaste matcher – ska ha tagit illa upp när hans form (en poäng på tio senaste matcherna) ifrågasattes av tränaren Phil Housley.

Först snackades det om att Berglund – som trejdades till klubben i somras från St Louis Blues – missade matcherna på grund av sjukdom, men sedan rapporterades det om att svensken helt enkelt inte dykt upp på matcherna.

”Har sänkt sitt värde till nästan noll”

Svenskens agerande har sågats vitt och brett i amerikansk press.

– Om jag vore Jason Botterill (general manager) skulle jag bli vansinnig och vilja kasta ut Berglund till vilket pris som helst. Allt förändrades när Housley tog honom åt sidan i oktober efter en match i San Jose efter ett uselt stycke försvarsspel som han stod för efter att ha orsakat en straff två kvällar tidigare i Las Vegas, skriver Mike Harrington i en krönika.

– Att agera skurk och låta bli att dyka upp när ditt lag ska flyga är inte professionellt. Och det sätter Sabres i en knipa. Berglunds kontrakt och hans dåliga spel har redan sänkt hans värde till nästan noll, fortsätter han.

Knapphändig information

Och det verkar som att Botterill har lyssnat på Harrington, för Sabres meddelar nu att de dumpar Berglund.

Twitter skriver de att de avser att bryta forwardens kontrakt.

Det kommer inte att förmedlas ytterligare information eller fler kommentarer om detta just nu”, skriver de.

Går miste om 114 miljoner

Sajten CapFriendly – som har koll på spelarkontrakt och löner inom NHL – skriver att det handlar om ett ömsesidigt beslut att säga upp kontraktet. Det betyder att Berglund går med på klubbens beslut att riva avtalet och därmed inte gör anspråk på den lön som han annars skulle ha rätt till.

Genom att acceptera detta, med 108 dagar kvar den här säsongen som är värt honom drygt 24 miljoner kronor, plus de tre återstående säsongerna i kontraktet som är värda ytterligare drygt 90 miljoner kronor, går Patrik Berglund miste om totalt 114 miljoner kronor”, skriver CapFriendly.

Foto: TT / BILDBYRÅN
Säsongens tio bästa värvningar i NHL 00:43
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM