Enorma sågningen från Dallas vd: ”De är hästskit!”

Benn och Seguin får massiv kritik för sina prestationer

Publicerad:

HOCKEY

Dallas är ljumna i årets NHL.

Klubbens vd Jim Lites är långt ifrån nöjd med lagets prestationer i år – och han sågar särskilt storstjärnorna Jamie Benn och Tyler Seguin.

– De är hästskit rent ut sagt, jag vet inte hur jag annars ska uttrycka mig, säger han enligt The Athletic.

Dallas Stars har haft en medioker säsongsinledning – de ligger åtta i den västra konferensen (totalt sextondeplats i NHL-tabellen) efter 38 spelade omgångar.

De flesta skulle nog inte påstå att det är någon jättekatastrof rent sportsligt. Men lagets vd, Jim Lites, är inte ”de flesta”.

Både han och lagets ägare Tom Gaglardi – som skickar sms till Lites under varje match och beklagar sig över lagets spel – är missnöjda med vad de har sett så här långt. Dallas 2–0-seger (!) mot Nashville Predators var droppen som fick bägaren att rinna över.

– Han (Gaglardi) är förbannad och ni vet vad det handlar om, säger Lites i en intervju med magasinet The Athletic.

Tjänar tredje mest i NHL

Framför allt är de båda extremt missnöjda med två av lagets största stjärnor; Jamie Benn och Tyler Seguin.

– De är hästskit rent ut sagt, jag vet inte hur jag annars ska uttrycka mig. Laget var okej. Men Benn och Seguin var hemska, säger Lites.

De båda sitter på rejäla löner men har underpresterat i år och ligger först på 57:e respektive 67:e plats i årets skytteliga. Benn tjänar enligt uppgifter 117 miljoner den här säsongen och är därmed NHL:s tredje bäst betalde, men han har bara gjort 30 poäng på 38 matcher.

Jamie Benn och Tyler Seguin.
Foto: TT
Jamie Benn och Tyler Seguin.

Seguin har nyligen skrivit på ett nytt åttaårskontrakt värt drygt 710 miljoner kronor. Han har gjort 32 poäng. Det är någonting som förbryllar Jim Lites.

– Det här är en stjärnspäckad liga, men våra stjärnor gör inte jobbet. Det är pinsamt och ingen skriver om det. Skriv det! De får sina pengar, vi förutsätter att de inte blir utspelade varje match de spelar.

”Skiter i om man blir bjuden på bröllop”

– De här killarna duger inte. De är inte tillräckligt bra varken för mig, för ägaren eller för vår general manager, fortsätter han.

Samtidigt berättar han att han inte bryr sig om spelarna hatar honom för de här kommentarerna. Han är ”inte här för att skaffa vänner”.

– Man lyckas bara i den här ligan om man fullständigt skiter i om man blir bjuden på spelarnas döttrars bröllop, det är vad jag tror. Jag bryr mig inte alls! Jag har kontrakt som skrivs från år till år och jag blir förbannad om en man som varit så god mot mig som Tom Gaglardi varit inte får resultaten han förtjänar.

Erkänner att de underpresterat

Hur reagerar Jamie Benn och Tyler Seguin på Lites kritik?

– Det är ganska självklart egentligen; om laget ska komma upp till nästa nivå hänger det på mig. Vi måste bli bättre, säger Benn.

Seguin:

– Det är inte tillräckligt bra. Jag måste spela bättre. Jag försöker göra mitt jobb, men har inte lyckats hittills.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!