Henke: Så länge vi vinner får jag väl ta det...

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Lundqvist vinnare trots insläppta svenskmålen

NEW YORK. Carolinas svenskar gillar att jag göra mål på Henrik Lundqvist.

I lördagens matiné på Madison Square Garden stänkte Viktor Stålberg in sin tredje fullträff på kompisen på några få dygn – och då blev Victor Rask så inspirerad att han prickade in en puck han också.

Men precis som senast var det ”Henke” som lämnade Madison Square Gardens skrovliga is med två poäng under bältet.

– Och så länge vi vinner får jag väl ta det, säger den svenske målvaktsikonen till Sportbladet efter 4-2-segern.

Viktor Stålberg och Victor Rask gjorde varsitt mål på Henrik Lundqvist. Men det var "Henke" som lämnade isen som vinnare.
Foto: TT
Viktor Stålberg och Victor Rask gjorde varsitt mål på Henrik Lundqvist. Men det var "Henke" som lämnade isen som vinnare.

Man kunde kanske tro att Viktor Stålberg uppfyllde sin Lundqvist-kvot för säsongen när han i tisdagens duell på Manhattan gjorde två mål på sin gode vän från Göteborg.

Men nejdå.

Halvvägs in i lördagseftermiddagen returmöte svepte den 30-årige Lerum-sonen in ett tredje skott på ”Henke” på fyra dygn.

– Ja, det är ju fan otroligt, säger Rangers-keepern med ett skratt när vi träffar honom efteråt, vad har han gjort, sju mål? Och tre av dem är på mig. Jag sa ju åt honom senast att det är dålig stil att komma hit och göra på det sättet...

Men det var inte nog med det. I andra perioden dunkade Victor Rask in pärla från blå – och därmed sitt nionde mål för säsongen – också.

– Jag såg den pucken för sent. Surt, muttrar Lundqvist.

"Så länge vi vinner..."

Det där med landsmän som gör mål på honom är inte direkt det bästa han vet...

I kraft av en stark slutperiod – föregången av två betydligt mindre bra – lyckades Rangers dock, precis som i tisdags, bärga segern och när krutröken lagt sig är det vad som räknas, även för ”Henke”.

– Ja, det är det. Så länge vi vinner kan jag väl ta de där svenska målen, säger han.

– Idag kändes det som vi hade svårt att komma in i det i två perioder. Då var det som att Hurricanes ville mer. Men vi tog tag i det i tredje, då var det vi som ville mest.

”Vi måste vara bättre”

För Hurricanes är läget i all hast dystert. Alldeles nyss surfade de på en finfin framgångsvåg och radade upp segrar, men lördagens förlust var tredje raka – och den femte på de senaste sex matcherna.

– Det är definitivt frustrerande. Jag vet att jag för egen del inte alls spelade bra. Min kedja var inne på ett par baklängesmål. Vi måste vara bättre än så, säger målskytten Victor Rask.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!